Kom Gıda

  • Gıda
  • KARAMAN

Hakkımızda

DÜNYANIN EN BÜYÜK GIDA PROJESİ “GIDA ŞEHRİ”
Ülkemizdeki ve dünyadaki entegre projeler arasında, büyüklük açısından, en büyüğü olarak dikkat çeken Kombassan Gıda Şehri projesi, ülkemizin tahıl ambarı Konya ovasının bağrında, Anadolu insanının alın teri ve göz nuruyla yükselen haklı bir gurur abidesidir.

Komgıda Karaman ilinin Kazımkarabekir ilçesi sınırları içerisinde, yaklaşık 1,5 milyon M2 açık alan ve 440.000 M2 kapalı alan, kojenerasyon sistemi ile kendi enerjisini üretecek 70 Megavat kurulu gücü olan ,proje bitiğinde 5000 personelin çalışacağı, yılda yaklaşık 100 milyon dolar ihracat hedefleyen , 24 Gıda fabrikasından oluşacak 500 Milyon dolarlık dev bir organizedir.

Temelleri 10 şubat 1997 tarihinde atılan tesislerin , çok kısa bir zaman dilimi içerisinde, Un, Bakliyat, İrmik, Makarna fabrikaları üretime başlamıştır.

Bölgemizde, ülkemizde ve yurtdışında yetiştirilen tarım ürünleri Gıda şehrinde işlenerek, değişik gıda ürünleri halinde, insan sağlığı ve damak zevki dikkate alınarak, dünyanın dört bir tarafına uygun şartlarda ulaştırılacaktır.

Konusunda dünyanın en büyük projesi olacak olan tesislerde, hammaddenin tesislere girmesinden, ürünlerin tüketim noktasına ulaşıncaya kadar tüm aşamalar, en son teknoloji ile imal ve kontrol edilmektedir.

Üreticinin getirdiği tahıllar, giriş kapısındaki robotlar tarafından numunesi alınmakta çok seri biçimde tahlil ve analizleri yapılarak, işlemeye uygun tahıllar kodlanarak uygun silolar gönderilmektedir. Alınan bu madde ile ilgili tüm işlemler, ürünün, işlenip, tüketiciye sunulmasına kadar PLC sistemle takip edilmektedir.

HUBUBAT SiLOLARI
UN FABRİKASI
İRMİK FABRİKASI
BAKLİYAT FABRİKASI
BİSKÜVİ FABRİKASI
MAKARNA FABRİKASI

KOMGIDA BÜNYESİNDE YER ALACAK DİĞER TESİSLER

Bulgur, Yem, Dondurulmuş Gıda, Bebek Maması, Pasta, Glikoz, Nişasta, Çikolata, Meyve Suyu, Konsantre, Meşrubat, Şekerleme, Konserve, Hazır Çorba, Margarin, Chips- Flakes, Şeker, Gıda Vitaminleri, Dondurma Fabrikalarından oluşacaktır.

Kombassan gıda sektöründe lider olma konumunu projelendirirken, personel ve çevresi için de sosyal imkanları düşünmüş ve projeye bu alanları da dahil etmiştir.

Kombassan ayrıca, ileriye yönelik personel yetiştirilmesi konusunda da eğitim kurumlarına YÜKSEK OKUL ve FAKÜLTE olarak projede yer vermiştir. Komgıda bünyesinde yer alacak diğer sosyal tesisler şu şekildedir

TURİSTİK OTEL

Yurt içi ve yurt dışından gelecek her türlü seviyedeki misafiri ağırlayabilecek ; onların beklentilerine cevap verebilecek şekilde düşünülen otelin kaba inşaatı bitirilmiş; dekorasyon çalışması için hazırlıklar sürmektedir.

HASTANE

Gıda Şehrinde çalışacak tüm personelin sağlık hizmetlerini yürütecek, aynı zaman da bölge insanına da hizmet verecek olan hastane, geniş teknolojik imkanlarla donatılacaktır.

Gıda şehri projesi içerisinde, personelin sosyal ihtiyaçlarını,boş zamanlarını değerlendirmek üzere kapsamlı şeklinde sosyal tesisler düşünülmüş ve projelendirilmiştir.
Ayrıca, çiftçilerin gelir seviyesini yükseltmek için kaliteli hububat ve bakliyat tohumluğu temin edilerek çiftçilerle dağıtılıp, çiftçilerin verimi yüksek çeşitlerle tanınması sağlanmaktadır.

KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ (HACCP) POLİTİKAMIZ

HACCP ŞARTLARINA UYGUN OLARAK SAĞLIKLI, GÜVENİLİR VE HİJYENİK ÜRÜNLER ÜRETMEYİ GÖREV BİLEN, DÜNYA MARKALARI İLE YARIŞACAK MARKALAR OLUŞTURMAYI HEDEFLEYEN ŞİRKETİMİZ, KALİTE VE HACCP POLİTİKASI OLARAK;

• “TARLADAN SOFRAYA GIDA GÜVENLİĞİ” İLKESİYLE , HİJYENİK ORTAMLARDA KALİTELİ ÜRÜN ÜRETMEYİ,

• MÜŞTERİLERİN MEVCUT VE GELECEK TALEPLERİNİ BELİRLEYEREK MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ SAĞLAMAYI,

• VERİMLİLİK VE ETKİNLİĞİ ARTIRARAK, MALİYETLERİ EN AZA İNDİRMEYİ,

• ÇALIŞANIMIZA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VEREREK, SÜREKLİ İYİLEŞTİRMEYE KATILIM SAĞLAMAYI,

• ÇEVRENİN ve DOĞANIN KORUNMASINDA ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVLERİ YERİNE GETİRMEYİ BENİMSEMİŞTİR.

ÜRÜNLERİMİZ ;

* GOLDA BAKLİYAT

* GOLDA MAKARNA

* GOLDA BİSKÜVİ

* GOLDA UN

* GOLDA İRMİK

* MELDA MAKARNA

* MELDA UN

İletişim

Yetkili Mesut SARAÇ
GSM 0541 577 94 71
Telefon 0338 311 29 01
Faks 0338 311 22 00
Email m.sarac@komgida.com.tr
Resmi Web Sitesi www.komgida.com.tr
Adres KOMBASSAN GIDA İHTİYAÇ MADDELERİ VE
PETROL ÜRÜNLERİ SAN.VE TİC. A.Ş.
Karaman Konya Yolu Üzeri 2. Km.
KAZIMKARABEKİR KARAMAN / TURKEY
Tel:+90 338 311 29 01(20 Hat) Fax:+90 338 311 29 00
e-mail:info@komgida.com.tr
Şehir KARAMAN

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri