Petlas

  • Otomotiv ve Yan Sanayi
  • ANKARA

Hakkımızda

PETLAS olarak;
PETLAS 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatında uçaklarımıza lastik temin edilememesi sonucunda kurulması gündeme gelmiş bir fabrikadır. Bu nedenle, 1976 yılında temeli atılan fabrikamız 14 yıl gibi uzun bir yatırım döneminden sonra, ancak 1990 yılında üretime geçebilmiştir. Aynı yılda da, özelleştirme kapsamına alınmıştır. 1990 yılından 1997 yılına kadar özelleştirme süreci devam etmiştir. 7 yıl süren özelleştirme sürecinde de herhangi bir yatırım yapılmamıştır. Bu süreçte 1994 yılı 5 Nisan kararlarıyla kapatılmasına da karar verilmiş ve mahallinden gelen tepkiler sonucunda kapatılmasından vazgeçilmiştir. 1997 yılında KOMBASSAN’a satılarak özelleştirilen PETLAS, 8 yıl süreyle 2005 yılına kadar Kombassan bünyesinde kalmıştır. Bu dönemde de herhangi bir yatırım yapılmamıştır. 2005 yılı Mart ayında ABDULKADİR ÖZCAN A.Ş.tarafından Kombassan’dan satın alınanan PETLAS’ta, aynı yıl 50 milyon USD.lık yatırım kararı alınarak, 2006 yılında binek ve hafif ticari araç dış lastiklerinde yatırıma başlanmış ve 2007 yılında tamamlanmıştır. 2.000.000 M2 arazi üzerine kurulmuş olan PETLAS yaklaşık 200.000 m2 kapalı alana sahiptir. 2006 ve 2007 yıllarında binek ve hafif ticari araç dış lastiklerine yapılan 50 milyon USD’lık yatırımın sonucunda üretilen binek ve hafif ticari araç lastiklerimizin pazarda kalite ve performans yönüyle beğeni toplamasına bağlı artan talep, mevcut kapasite ile karşılanamadığından, bu grupta ilave kapasite artırımı için yatırım kararı alınmıştır. Binek ve hafif ticari araç lastiklerinde kapasite artırım yatırımı olmak üzere toplam 170 milyon USD’lık yatırım için 2010 yılı Haziran ayında Yatırım Teşvik Belgesi alınarak yatırıma başlanmış olup, yatırım kademeli olarak 2013 yılında tamamlanacaktır. Hedefimiz, satış kanallarını ve ihracatı artırarak kapasiteyi % 100 kullanmaktır. Ülkemizdeki lastik sektöründe yabancı sermaye katılımı olmayan tek firma olan şirketimiz, diğer üretici firmalardan farklı olarak askeri uçak lastiği üretim kapasitesine de sahiptir. Zaten ilk kuruluş amacıda budur. Şirketimiz Hava Kuvvetlerimizin filosunda bulunan tüm askeri uçakların lastiklerini üretmekte ve taleplerini karşılamaktadır. Ancak, uçak lastiği üretim kapasitemiz Hava Kuvvetlerimizin ihtiyacının üzerindedir. Bu nedenle, özellikle F 16 uçak lastiklerinin yurt dışına satışı için Pazar araştırma faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Bunun yanında, Kara Kuvvetlerimizin ve Jandarma Genel Komutanlığının ihtiyacı olan askeri panzer lastikleri de şirketimizde üretilmektedir. Şirketimizin yeni sahipleri, Petlas’ı Dünya da ve Türkiye’deki rakipleri ile rekabet edecek konuma getirmek için gerekli yatırımları yapmakta, çalışanlar da bu hedefe ulaşmak için var gücüyle gece gündüz çalışmaktadır.
Türkiye' de ilk ve tek askeri uçak lastiği üretebilen lastik fabrikası konumunda olan PETLAS, her türlü kara taşıtı için dış ve iç lastik üretmektedir. 1998 yılında Alman RWTÜV kurumu uzmanlarının denetiminden geçerek aldığı lastik tasarımını da içeren ISO 9001 Kalite Güvence Sistem Belgesi ve 1999 Yılında Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı uzmanlarının denetiminden geçerek aldığı, yine lastik tasarımını da içeren AQAP-110 Endüstriyel Kalite Güvence Seviye Belgesi, Petlas' ın Kalite Yolculuğunda kazandığı belgelerin sadece ilk ikisidir.
Toplam Kalite Yönetimi Modelini tüm birimlerinde uygulayan PETLAS, çalışanlarının desteği ile problemlerin üstesinden gelerek, sürekli iyileştirme felsefesini tüm fabrikada yaygınlaştırmaktadır. 2.000.000 m2 lik alan üzerinde, 200.000 m2 lik kapalı alana sahip olan fabrikada, binek araçlarından yol dışı hizmet araçlarına kadar değişik amaçlı araçlar için lastik üretilmektedir.
Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 70' nin üzerinde ülkede satışa sunulan Petlas, belirlediği vizyonu gereğince dünya pazarlarında, uluslararası marka olmanın gereği olan araştırma, geliştirme,teknoloji, üretim, yönetim ve pazarlama anlayışı ile yer almakta ve her geçen gün pazar payını artırmaktadır.

İletişim

Yetkili
GSM
Telefon 0312 309 30 30
Faks
Email reklam@petlas.com
Resmi Web Sitesi www.petlas.com
Adres Kazım Karabekir Cad. Özcan Plaza No:124 Dışkapı
Şehir ANKARA

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri