Bolpat Bolu Patates

  • Gıda
  • BOLU

Hakkımızda

1992 yılında Bolu'lu işadamları tarafından kurulan Bolpat' ın, Mayıs 1993' te temeli atılmıştır. Şubat 1994 yılında üretime başlayan şirketi, Ağustos 1994' te Kar grubu satın almıştır. Şirket ekim 1995' de ise Amerika'da patates konusunda dünya lideri LambWeston ve Doğuş Holding tarafından satın alınır ve şirketin adı LambWeston/Doğuş olarak değişir. 2002 yılının Temmuz ayında, Belgin Gömeç şirketi satın almış ve ismi ilk kuruluş ismi olan Bolpat Bolu Patates San. ve Tic. A.Ş. ' ye dönüştürülmüştür.
Dondurulmuş patates ve kroket üretimi konusunda uzmanlaşan ve sektör lideri olan şirketin ürünleri, Eurofrozen markası ile bütün ulusal perakende zincir mağazalarında satılmaktadır. Şirket, bir çok otel, restoran, cafe ve fast food restoranları için Bolpat, Narpat, Bolstar ve Eurofrozen markası ile dondurulmuş patates ve kroket üretmektedir.

Bolpat, dondurulmuş patates sektöründe sektör lideridir. McDonalds' ın Türkiye tedarikçisidir. Dondurulmuş patates konusunda sektör lideri olan Bolpat, müşterilerine kaliteli ürün sunmak isteyen bir çok otel, restoran, cafe ve uluslararası fast food zincirlerine hizmet vermektedir. Ayrıca Eurofrozen markası ile ulusal perakende zincir mağazaların tamamında satılmaktadır. Parmak patatesin yanı sıra yenilikçi ve yaratıcı ürünleri Türk halkının damak zevkine sunmayı görevi bilen Bolpat ürün portföyünü genişletme konusunda çaba sarfetmektedir.
1994 yılından bu yana üretime devam eden Bolpat, Türkiye' de ilk kez kabuklu elma dilimi, oval dilim ve küp kesim patates üretimini yaparak, Türk insanının damak zevkine uygun, kabuklu patates ürünleri üretimine başlamıştır. 2004 yıl sonunda ise,yine Türkiye' de muadili bulunmayan iki yeni ürün, sosis ve kaşar karışımının patates ile kaplanması sonucunda oluşan "Sosisli Çıtır Kroket" ve sebze kaşar karışımının patates ile kaplanması sonucunda oluşan "Sebzeli Çıtır Kroket" i, piyasaya sunmuştur.
Çalışan kadın sayısındaki artış, eğitim düzeyindeki artış, evlerdeki derin dondurucu sayısındaki artış, dondurulmuş patates sektörünü olumlu yönde etkileyen faktörlerdir. Türkiye de yaklaşık 40 bin ton civarında bir pazar bulunmaktadır. Amerika da kişi başına tüketim 51 kilogram, Avrupa da 23 kilogram iken Türkiye de 0.5 kilogram civarındadır.

Bolpat yıl boyunca aynı kalite de üretim yapabilen tek şirkettir. Sektördeki en kaliteli ürünü üreten Bolpat, ayrıca 12 ay boyunca üretim yapan tek şirkkettir. Türkiye de tüketicileri yeni ürünler ile tanıştırmayı hedefleyen şirket Türkiye'de ilk kez kabuklu elma dilim , oval dilim ve küp kesim patates üretimini yapmıştır. Ayrıca Türkiye' de muadili bulunmayan "Sosisli Çıtır Kroket" ve "Sebzeli Çıtır Kroket" i, tüketicisinin zevkine sunmuştur. Bolpat' ı rakiplerinden farklı kılan diğer bir özellik de Türk tüketicisinin istek ve ihtiyaçları ile ilgili araştırmalar yapmasıdır. Bu araştırmalar sonucunda, yeni ve farklı ürünleri, tüketicisinin beğenisine sunarak, pazarın büyümesine öncü olmasıdır.
Mevcut durumda sektör lideri olan Bolpat, sektör liderliğini korumak amacı ile daha fazla çalışması gerektiğinin bilincinde olarak, dondurulmuş patates sektöründe lider, yenilikleri ve teknolojiyi çok yakından takip eden, müşterilerine yeni tatlar sunabilen, yeni ürünler geliştirebilen, müşterilerin ilk tercihi olan markalar yaratan, ve yaşama değer katan bir firma olacaktır.

Türkiye' de gelir seviyesinin artması ve turizmin gelişmesi ile bu sektör çok fazla büyüyecektir. Şuan için emekleme devresinde olan sektör, önümüzdeki yıllarda ciddi büyümeler gösterecektir. Önümüzdeki yıllarda hem evde hem de ev dışı tüketimde kullanılan ham patatesin yerini dondurulmuş patates alacaktır.
Satışlarının önemli bir kısmını endüstriyel kanalda gerçekleştiren Bolpat, önümüzdeki dönemde perakende kanalına yoğunlaşarak, bu alandaki etkinliğini arttırmayı planlamaktadır.

Türkiye' de dondurulmuş patates sektöründeki en önemli problem hammadde maliyetlerinin Avrupa' ya göre daha yüksek olmasıdır. Türkiye' deki tarım alanlarının daha küçük parçalar halinde olması, patates tarımında otomasyonu negatif yönde etkilemektedir. Yurtdışındaki ham patates fiyatları, üreticileri daha fazla verim alabilmelerinin de etkisi daha düşük seviyede seyretmetedir. Türk hükümeti, çiftçisini korumak amacı ile ham patates ve dondurulmuş patates ithalatına gümrük koymuştur. Bu gümrüklerin kalkması durumunda, hem Türk çiftçisi, hem de Türkiye' deki üreticiler olumsuz etkilenecektir. Tarım sektöründe gerekli reformların yapılması sektörü olumlu yönde etkileyecektir. Ham madde fiyatlarının dünya standartlarına çekilmesi gerekmektedir.

Türkiye' de, kendi konusunda AIB hijyen sertifikasına sahip tek şirket olan Bolpat, en son denetim de 'Superior' belgesini alarak, dünyanın sayılı bir kaç şirketi arasındaki yerini almıştır. Faaliyetler sırasında insan sağlığına birinci derecede önem verilerek, çevreye hiç bir şekilde zarar verilmemesine özen gösterilmektedir. Gıda - çevre - topluma saygı - tüketiciye hizmet Bolpat' ın ana politikasıdır.

Bu amaçla şirketin her türlü faaliyetini kapsayan; hedeflerine ulaşmak için gerekli, proseslerine uygun kurulan dökümante edilmiş Kalite Sistemi uygulanmakta, değişen piyasa koşullarına ve müşterilerin gelişen ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde devamlı olarak geliştirilmektedir. Kalite Sisteminin kuruluşunda; uluslararası standartlar, T.C. yasaları ve diğer ilgili mevzuat, Türk Standartları ve Bolpat yönetmelik ve genelgeleri referans olarak alınmıştır.

Dondurulmuş patates pazarı yaklaşık 40 bin ton civarındadır. Ülkemizde dondurulmuş parmak patates tüketimi kişi başına 0.5 kilogram iken, Avrupa da bu rakam 23 kilogram, Amerika da ise 51 kilogramdır. Uluslararası pazar çok büyüktür. En yakın komşumuz Yunanistan, 11 milyon nüfusu ile 70 bin ton dondurulmuş patates tüketmektedir. Gelir seviyesindeki artış, çalışan kadın sayısındaki artış, restoran ve cafe sayısındaki artış ve en önemlisi turizmdeki gelişme ile dondurulmuş patates sektörü daha fazla büyüyecektir. Kişi başına 0.5 kilogram civarında olan bu tüketim, Avrupa ve Amerika daki tüketim seviyelerine yaklaşacaktır.

Sektördeki en önemli problem üretim kapasitesinin, talepten fazla olması sebebi ile, sektöre sonradan giren şirketlerin pazarı büyütmek yerine fiyat rekabeti ile pazar paylarını arttırmayı hedeflemeleridir. Türkiye de 4.5-5 milyon ton ham patates üretilirken, bunun sadece yaklaşık 100 bin tonu dondurulmuş patates sektöründe kullanılmaktadır. Dondurulmuş patates üreticilerin birleşerek, dondurulmuş patates kullanmanın avantajlarını anlatan kampanyalar düzenleyerek, pazarın büyütülmesi için çaba sarfetmeleri ve fiyat rekabetine girmemeleri gerekmektedir.
Bolpat, satışlarının önemli bir kısmını otel restoran gibi toplu tüketim yerlerine gerçekleştirmektedir. Bu nedenle profesyonel ahçılara yönelik sektör dergilerinde düzenli olarak reklam yada haber olarak yer almaktadır.



İletişim

Yetkili
GSM
Telefon 0374 253 45 43
Faks 0374 253 43 72
Email info@bolpat.com.tr
Resmi Web Sitesi www.bolpat.com.tr
Adres Mudurnu Yolu 5.km 14300 Bolu
Şehir BOLU

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri