Bumas Karaman Bulgur

  • Gıda
  • KARAMAN

Hakkımızda

Bumas karaman bulgur sanayi ve ticaret anonim şirketi, 1968 yılında karaman ‘da bulgurhane işleterek, bulgur üreten girişimcilerin, yılın oniki ayında üretimi gerçekleştirme düşüncesiyle oluşturdukları bir projeden hareketle ortaya çıkmıştır. Bulgur üretiminin daha seri, sağlıklı ve hijyenik ortamlarda gerçekleştirebilmesi için 1971 yılında şirket kurularak proje hayata geçirilmeye başlanmıştır.

Bumas ‘ın mekanik bölümlerinin üretim ve montajı dünyada tahıl ürünleri teknolojisinde söz sahibi BUHLER-MIAG ortak girişim grubu tarafından yapılmıştır. Bumas türkiye’ de ilk defa, ilkel olarak üretilen bulguru fabrikada üretmeye başlamış ve türkiye’ de seri bulgur üretimini gerçekleştiren ilk bulgur fabrikası olarak 1976 yılında üretime başlamıştır. 1976 yılından bu yana kesintisiz olarak üretimini gerçekleştirmekte ve tüketicilere kaliteli, sağlıklı, hijyen ürünleri sunmaktadır.

Bumas kalitesini yine türkiye’ de bir ilki gerçekleştirrerek belgelendirmiş ve perçinlemiştir. Türkiye ‘de ilk defa bulgur üretimine ait TSE uygunluk ve kalite belgesini alarak 30 yıldır bu belgeye sahip olmanın ve taşımanın gururunu yaşamakta ve yaşatmaktadır. 30 yıl boyunca kaliteli ve sağlıklı ürünler üretmekten taviz vermemiş ve kalitesini sürekli geliştirmiştir.

2002 yılı başında firma bünyesinde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi kurulmuş olup, 2008 yılı içerisinde de ISO 22000 HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi TÜV-SÜD firması tarafından belgelendirilmiştir.

Bumas tamamen yerli sermaye ve karaman’lı girişimcilerin kaynaklarını, cesaretlerini ve yaratıcılıklarını ortaya koyarak geliştirdikleri modern üretim teknolojisine sahip bir kuruluş olarak ticari hayatını idame ettirmektedir.

İlk zamanlarda 2 olan bulgur üretim çeşidini genişleterek çoğaltmış, pilavlık bulgurları, iri, orta ve ince, diğer köftelik bulgurları ise; köftelik ve çiğköftelik olmak üzere çeşitlendirerek bulgurda beş değişik ürünü tüketicilerine sunmaktadır. Halen 18.000 ton yıllık üretim kapasitesine sahip tesisleri ve çalışanları ile karaman ve ülke ekonomisine katkıları artarak devam etmektedir.

Bulgur üretiminin yanında, 1997 yılından itibaren bakliyat ünitesi faaliyete geçirilmiş, yetiştirildikleri yörelerden özenle seçilen kaliteli bakliyat ürünlerinden; pirinç, kuru fasulye, nohut, mercimek, patlayan mısır, aşurelik buğdayların temizlenmesi, tasnifi ve paketlenmesi yapılarak tüketicilere arzedilmektedir.

Yöremizin özenle seçilen triticum durum (sert makarnalık) buğdaylarından üretilen bulgurlar tüketicilere sunulmaktadır.

Bulgurun kalitesini sahip olduğu sarı renkle ölçmek yanlış bir tüketici alışkanlığıdır. Tüketicilerde kaliteli bulgur denilince akla sarı renk gelmemelidir. Sarı renkli bulgur üretmek başka bir anlatımla bulgurda sarı renge ulaşmak için daha fazla kabuk soyma işlemi yapılarak buğdayın renk tabakası uzaklaştırılır veya kırılan bulgura nem verilerek sıkıştırma helozonlarından geçirilerek buğday ikinci defa pişirilmiş olur, bu işlemlerde bulgurun besin değerini azaltır. Bulgura renk vermek amacıyla kepek ve kepek altı buğday tabakası ayrılacağından besin emilimi ve bağırsak kanserini engelleyen seluloz miktarı da azalmış olur. Gelişmiş ülkelerde yeterince diyet lifi almamaktan kaynaklanan hastalıkların engellenmesi için lifli gıdaların tüketimi desteklenmektedir. Bunun için bir kısım ürünlere diyet lifince zengin buğday kepeği katılmaktadır.

Bumas bulgur’un üretim teknolojiside sarı renkli değil, mat ve koyu sarı renkli olan sağlıklı bulgur üretimine uygundur. Bulgurun sarartma işlemleri yapılmadığı, sadece kırılarak boyuna göre sınıflandırıldığından, tüketilirken lezzeti, besin değeri korunmakta, yüzeyi koyu veya mat sarı renkli, daha pürüzlü ve kepekli olan bulgurlar üretilmektedir.

Geçmiş kültürlerde bulgur altın yemek olarak bilinen, rengini ve besin değerinin anlatımında altından esinlenen bir üründür. Bulguru bizden öğrenen amerika’da üretilen bulgur türk yemek kültüründe köy tipi olarak adlandırılan türdendir ve bu tip tüketiciler arasında seçilen bulgur tipidir. Tüm tüketicilerimiz de artık, besin değeri yüksek, naturel, aromatik tadı ve kokusu olan, kepekten fazla arındırılmamış, besinsel liflerini koruyan mat sarı renkli bulgurları seçmelidir. Nasıl ki altının değeri 18.22.24 gibi sınıflandırılırken ayarı düştükçe değeri azalmakta ise, bulgurunda rengi mat veya koyu sarıdan açık renge dönüştükçe besin değeri kaybolmaktadır.

Vizyonumuz

Faaliyet gösterdiği sektörde öncü ve örnek bir şirket olmak
Kaliteli hizmet anlayışında süreklilik sağlamak
Müşteri memnuniyetini geliştirmek
Teknolojiyi sürekli takip etmek ve uygulamak
Çevremizin toplumsal ve sosyal değerlerine katkıda bulunmak
Misyonumuz

Müşteri odaklı hizmet anlayışı ile hareket etmek

Müşterilerimize;

Doğal, sağlıklı ve kaliteli ürünler sunmak,
Verimliliği artırmak,
Maliyetleri düşürmek,
İç ve dış pazarlarda satış ve dağıtım yaparken aynı zamanda istihdam yaratarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak.

BUMAS BULGURUN FARKI

Bumas Bulgur renklendirici içermez doğal renklidir.
Bumas Bulgur El değmeden, Anadolu’muzun hakiki makarnalık sert durum buğdayından üretilmektedir.
Bumas Bulgur'un besin değeri yüksektir.
Bumas Bulgur TS 2284 Bulgur Standardına ve Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine uygun olarak İmal edilmiştir. TSE ve ISO 22000 kalite belgelerine sahiptir.
Hamile kadın ve çocuklar İçin: Bumas Bulgur, İçerdiği folik asitten dolayı, çok önemli bir gıda maddesidir.
Bumas Bulgur içerdiği doymamış yağ oranı düşük olduğu İçin sağlıklı bir besin maddesidir.
Bumas Bulgur Kolesterol içermez.
Hububat ürünlerinin en büyük dezavantajı olan fitik asit (hazmı zor olan besinler) Bumas Bulgurun sahip olduğu buharlı pişirme ve kurutma işlemlerinden dolayı, Bumas Bulgur da bulunmaz.
Bumas Bulgur yüksek mineral ve selülozdan dolayı besin emilimini hızlandırır, kabızlığı engeller ve bağırsak kanserini önler.
Bakliyatlarla karşılaştırıldığında dünyadaki en önemli besin kaynağı durumuna gelmektedir.
Radyasyonu emmez ve radyasyona karşı dayanıklıdır. Bu nedenle bazı ülkelerde nükleer savaşlara karşı, askeri ve sivil amaçlar için stokta tutulan ürünlerdendir.
Pişirme işlemi esnasında suda eriyebilir mineral madde ve B kompleksi vitaminler tanenin iç kısımlarına taşınarak stabiliteleri ve faydalılıkları artar. Bu özelliğinden dolay besin değeri diğer ürünlerden (ekmek, makarna) daha yüksektir.
Pişirme ve kurutma işlemlerinden dolayı, küf oluşumuna karşı dayanıklıdır ve raf ömrü diğer ürünlerden daha uzundur.
NOT: Bumas Bulgur Pişirme tekniği çok farklıdır. Bulgurun pişirilmesi buharla olmaktadır. Bunun sebebi ise pişirme esnasında ürünümüzde bulunan besin değerlerinin kaybolmamasıdır.

BUMAS BULGURUN ÖZELLİĞİ

Türkiye'de ilk defa modern makinalarla Bulgur Sanayiinde öncülük yapan kuruluşumuz, sizlere bulgurun en kalitelisini sunabilmek gayesiyle aşağıdaki dört önemli faktörü bir araya getirmiştir.

Sert Buğday: Kuruluş yeri olarak, bulgur oluşumunu etkileyen en önemli faktörlerden biri olan bu çeşit buğdayın en iyi yetiştiği bölgenin merkezi durumunda olan KARAMAN seçilmiştir.
Pişirme ve Kurutma: Son teknolojinin gereği buğdayın doğal yapısını bozmadan pişirmeyi, basınçlı kazanlarda kurutmayı, kapalı sistem olan kurutma kulesinde yaparak daha dayanıklı ve hijyenik bulgurlar üretilmektedir.
Kalite Kontrol: Üretimin her safhasını titizlik ile kontrolden geçilirilerek temiz ve lezzetli olması sağlanmıştır.
Şekil ve Ambalaj: Bulgur üretimi iptidai ellerden kurtularak istenilen şekil ve evsafta yabancı maddelerden arındırılmış bir şekilde arzu edilen miktarlarda ambalajlanmıştır.





İletişim

Yetkili Orhan GÖKTEKİN
GSM
Telefon 0338 221 03 50
Faks 0338 221 03 53
Email bumas@bumas.com.tr
Resmi Web Sitesi www.bumas.com.tr
Adres Konya Yolu Üzeri 4.km
Şehir KARAMAN

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri