Berko İlaç Kimya

  • Sağlık Hizmetleri Ve Ürünleri
  • İSTANBUL

Hakkımızda

1973 yılında açtığım eczanemin ilk gece nöbetinde gelen reçetede "Serum Fizyolojik 20 ml Damlalık" yazıyordu. Bu çok yoğun geçen gece nöbetinde hazırlanacak olan 20 ml serum fizyolojik hem bizleri zor durumda bırakıyordu hem de hastalar sabırsızlanıyordu. Üniversitede Eczacılık Fakültesi'nde bizlere ilacın imalatı öğretilmişti, ancak biz eczacılar imalattan ziyade eczanelerimizde ilacın satışını yapıyorduk. İşte o, hastaların sabırsızlıkla ilaçlarının hazırlanmasını beklediği gece nöbetinde gelen 'Serum Fizyolojik 20 ml Damlalık ' reçetesi hayatımı değiştirecek bir karar aldırmıştı bana "Bir gün ilaç imal edeceksem, işe damlalıklı bir şişede serum fizyolojik hazırlamakla başlayacaktım ve bir gün mutlaka İLAÇ imal edecektim." Aslında o gece BERKO İLAÇ ve Türkiye'deki İLK serum fizyolojik damla olma özelliğini taşıyan BERKO-FİZ'in temelleri atılmıştı.

Berko İlaç önceleri Diyarbakır'da BERAN LABORATUVARI adında faaliyet göstermeye başladı. Birkaç yıl sonra, 1984'te İstanbul'da BERKO İLAÇ kuruldu. Galenik preparat üretimiyle faaliyete başlayan BERKO İLAÇ kısa bir süre sonra kendi üretim tesisinde tedavi edici özelliği olan ilaçların üretimine başladı.

2000'li yıllara girerken BERKO İLAÇ ülkede ihtiyaç duyulan yeni moleküllerin ruhsatlandırılması çalışmalarına başladı. Bu çerçevede çinko minerali içeren ZİNCO isimli ürünlerin çeşitli formları Türk Tıbbının hizmetine sunuldu. Aynı yıllarda İtalyan GANASSINI firması ile mümessillik anlaşması yapıldı ve Kulak-Burun- Boğaz alanında spesifik ilaçlar olan TONİMER ürün gurubunun Türkiye'ye ithali ve dağıtımı sağlandı.

2004 yılının ilk günlerinde kendi üretim yerini kuran BERKO İLAÇ bugün Türk İlaç sektöründe ilklere imza atan geniş bir ürün yelpazesine sahiptir ve ilaçlarının ithal edilenler hariç tamamını kendi modern teknoloji ürünü tesislerinde üretmektedir. BERKO İLAÇ gün be gün pediatrik ilaç pazarında ihtiyaç duyulan yepyeni ürünleri pazara sunmaya devam ediyor.

Berko İlaç, Yüksek Teknoloji ile inşa edilen 2009 yılında hizmete girdi.

Yüksek Teknoloji ile Üretim

Sultanbeyli - İstanbul adresinde faaliyet gösteren Berko İlaç yeni üretim tesisi, Sağlık Bakanlığı'na bağlı ruhsatlı ilaçları üretmek üzere tasarlamıştır. Tesis yürürlükte olan GMP gerekliliklerine uygun olarak tasarlanmış, toplam 5000 m2 kapalı alandan oluşmaktadır. Fabrika inşa edilirken gerek binanın kendisi, gerek iç makine ve laboratuar donanımı son teknoloji kullanılarak kurulmuştur.

Likid üretim kapasitemiz normal mesaide şurup formlarında 6.500.000 kutu/yıl ,damla formlarında 6.500.000 kutu/yıl , Solid formlarında 8.000.000 kutu/yıl dır.

Sektörde her zaman ihtiyaç duyulan ürünleri üretmeyi kendisine hedef belirlemiş olan Berko İlaç, gelecekte de ilklere imza atmaya devam edecektir.

BERKO İLAÇ bugünlere nereden ve nasıl geldiğini hiçbir zaman unutmadı. Nereye kadar gideceğimizin de bilinci içindeyiz. Bugün 1984'ten 2010'a yirmi altıncı gurur yılımızı yaşıyoruz. Bu gurur yılımızda kendi merkez binamızdayız. İlaçlarımızın büyük bir kısmını kendi modern fabrikamızda üretiyoruz.

Ülke çapında tamamı mobilize 150 tıbbi satış temsilcisine ulaşan satış teşkilatımız, 42 kişilik merkez ekibimiz, 90 kişilik fabrika çalışanımızla sizlere ve halkımıza hizmet vermekten gurur duyuyoruz.

25 yılı geride bırakan firmamız nice yirmi beş yıllar "sağlıklı yarınlar" için çalışmaya devam edecektir.

İletişim

Yetkili
GSM
Telefon 0216 456 65 70
Faks 0216 456 65 79
Email info@berko.com.tr
Resmi Web Sitesi www.berko.com.tr
Adres Yeni çamlıca mah. Barajyolu 9.özgür Sk. No:16 Ümraniye İstanbul
Şehir İSTANBUL

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri