Cananlar Gıda

  • Gıda
  • SİVAS

Hakkımızda

İlçemizin ekolojik yapısı, bitki örtüsü bakımında arıcılığa elverişli olması nedeniyle CANANLAR GIDA SAN.TİC.LTD.ŞTİ Olarak İlçemizde arıcılık kapasitesinin artırılarak kalitenin Yükseltlmesi üretilen balların hijyenik ortamda hazırlanıp paketlenmesi, ambalajlanması ve tüketiciye pazarlaması amacı ile 640.000,00 YTL Maliyetle 520 M2 Kapalı alan olup toplam 4938 M2 alanda kurulmuş olup bunun Tarım bakanlığı Kırsal KALKINMA projesi kapsamında KOYULHİSAR İlçesinde Bal Dolum ve Paketleme tesisi kurulmuştur.

İlçemizde kurulan Bal Dolum ve paketleme tesisi günlük 1,5 Ton bal paketleme kapasitesine sahiptir. Şirketimiz ana sermaye sağlanması ve pazarlama ile ilgili sorunların giderilmesi ve İlçemizde tahminen üretilen 180 ton saf doğal kır çiçek balı kurulan tesiste ambalajlanıp paketlenmesi ile pazarlaması çalışmalar devam etmektedir. KOYULHİSAR (EĞRİÇİMEN GIDA) balı ile ilgili Tarım ve Köy işleri Bakanlığında üretim izni alınarak EĞRİÇİMEN GIDA adı altında marka tescili yapılmıştır. 2008 yılında petek balında paketlenmesi ve pazarlaması için üretim izni alınmıştır.


CANANLAR GIDA SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Tarafından yürütülmekte olan Arıcılık projesinin amaçları;

1 - Koyulhisar ilçesinde arıcılığı geliştirmek;

2 - Koyulhisar İlçesinde İş istihdamı yaratmak;

3-Koyulhisar da doğal kır çiçeği,kekik,geven,Balı üretimini artırmak;


4-Üreticileri kontrol altında tutarak saf bal üretimini yapmak ve kaliteyi korumak;


5-Üreticinin ürettiği balın pazarlamasını yaparak pazarlama sorununu çözmek;


6-Tüketiciye sunulacak balı hijyenik ortamda ambalaj ve paketlemesini sağlamak;


7-Üreticilerimiz gelir seviyesini yükseltmek ve ekonomimize katkı sağlamak


Ancak bilindiği üzere piyasada hileli bal satışı yapılmaktadır. Bu nedenle tüketici güvenmediği için ana besin kaynağı bal tüketimi çok azdır. Bu nedenle pazarlamada sıkıntı görülmektedir. Koyulhisar İlçe hudutları içinde üretimi yapılan ballar CANANLAR GIDA SAN.TİC.LTD.ŞTİ kontrolünde yapılmaktadır. Evliya Çelebinin Seyahatnamesi'nde belirttiği üzere KOYULHİSAR BALI MEŞHURDUR.



Şirket Faaliyetleri:

* Bal,

* reçel ve kuşburnu marmelatı,

* domates salçası


KOYULHİSAR BALI ' NIN FARKI ;

Koyulhisar ve çevresinde bulunan Dağların’da arı florası olarak, Akasya, orman gülü, yaban mersini, keven, kekik, papatya gibi ağaç ve ağaççıklara ilave olarak orman içi açıklıklarda ballıbaba, böğürtlen, ahududu, ve alpin çayırlarının çok çeşitli ballı bitkileri bulunmaktadır. Bu ballı bitkiler çok kaliteli bal vermektedirler. Nitekim bu alpin çayırlarında üretilen Anzer Balı gibi isim yapmış ballar üretilmektedir.

İletişim

Yetkili Vedat CANAN
GSM 0532 247 15 26
Telefon 0346 341 37 62
Faks 0346 341 37 62
Email vedat-58@hotmail.com
Resmi Web Sitesi www.egricimenbal.com
Adres
Tuğladağı Mah. 2. Toplu Konut Alanı
Koyulhisar
Şehir SİVAS

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri