Aşçı Murat

  • Gıda
  • BURDUR

Hakkımızda

Murat MIHLADIZ namı diğer Aşçı Murat, aşçılığa İzmir Büyük Efes Oteli’nde başladı. Köy Hizmetlerinde yıllarca aşçılık yapıp emekliye ayrıldıktan sonra, İzmir`de yaşayan ve İspanya’ya kapari gönderen bir firmada taşeron olarak çalışan bir arkadaşı sayesinde kapari ile tanıştı.

Burdur`da bol miktarda kapari olduğunu gören Murat MIHLADIZ, 1995 yılında Burdur’da Kapari Araştırma ve Geliştirme Merkezini kurdu. Yaptığı çalışmalarla, Dünyada ilk kez üretilen, kapari reçeli, kapari marmelatı, kapari karpuzu salamurası, kapari ezmesi ve kapari dalı (filizi) turşusu ile Dünya Patent enstitüsü tarafından 2006 yılı “Buluş Adamı” ilan edildi.



Ürünlerini Aşçı Murat adı ile ve hiçbir katkı maddesi kullanmadan doğal olarak üreten Murat MIHLADIZ, Ar-Ge çalışmalarına ve sizleri doğanın bir mucizesi olan kapari bitkisinin yepyeni tatları ile buluşturmaya devam ediyor.

ÜRÜNLERİMİZ ;

* KAPARİ SALAMURASI

* KAPARİ KARPUZ SALAMURASI

* KAPARİ DALI TURŞUSU

* KAPARİ REÇELİ

* KAPARİ MARMELATI

* KAPARİ ÇAYI

* KAPARİ EZMESİ

* MAYONEZLİ KAPARİ SOSU

* CEVİZLİ HAŞHAŞ EZMESİ

* BURDUR CEVİZ REÇELİ

* KAPARİLİ KUVVET MACUNU

* ÇORBALIK MERCİMEK UNU

* KAPARİLİ BİTKİSEL KARIŞIM

KAPARİ



Burdur ve Denizli başta olmak üzere Akdeniz ikliminin hakim olduğu Batı Anadolu illeri, Orta Anadolu’da Tokat ve civarında, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu illerinde doğal olarak yetişen, çalımsı yapıda, dik ve yatık olarak büyüyen dikenli bir bitkidir.



Halk arasında “kedi tırnağı”, “karga kavunu”, “menginik”, “devedikeni”, “keper”, “kepere” ve “gebere otu” adları ile bilinir.



Bol miktarda A ve E vitamini içerir, zengin enerji kaynağıdır. Yapılan bir çalışmada 100 gr çiçek tomurcuğunda kuru madde olarak; 67 mg fosfor, 9 mg demir, 24 mg protein, 12 mg selüloz ve 2 mg lipid tespit edilmiştir.



Gıda, kozmetik ve ilaç sanayilerinde kullanılmaktadır. Çok yıllık derin köklü ve yayılıcı özelliği ile iyi bir erozyon kontrol bitkisidir.

İletişim

Yetkili Murat MIHLADIZ
GSM 0505 387 90 54 - 0532 352 91 36
Telefon 0248 233 90 29
Faks 0248 212 24 44
Email kapari@ascimurat.com
Resmi Web Sitesi www.kaparimarket.com
Adres Özgür mah. Yurt sok. N:51
Şehir BURDUR

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri