Rochem

  • Kimya ve Yan Sanayi
  • İSTANBUL

Hakkımızda

ROCHEM TURKİYE (Rochem Kimyevi Maddeler Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti.), tekstil ürünleri ticaretiyle uğraşan köklü bir tüccar aileden gelen Ömer AKAT tarafından kuruldu.

1987 yılında Amerikan ROCHEM şirketinin distribütörlüğünü alarak gemicilik sektörüne kimyasallar, ekipmanlar ve servis sağlayarak uluslararası şirketlerle işbirliğini geliştirdi. ROCHEM’in UNITOR tarafından satın alınması üzerine yeni şirketin distribütörü olarak faaliyetini sürdürdü.

Denizcilik kimyasallarını verimli bulmayıp bu alanı 1990 yılında bırakan AKAT, bu ürünlerin sanayide kullanımına yöneldi. Bu arayışın sonucu olarak aynı yıl Dünyada alanının en iyisi olan BETZ’in temsilciliğini alarak endüstride su ıslahı ve proses (Water Treatment) işine girdi. Bu şirketin GE tarafından satın alınmasıyla da 10 yıl boyunca GE Betz markasıyla distribütörlüğü başarıyla sürdürdü. Şirket, bu işle ilgili olarak 35 kişilik ekibiyle birçok ilke imza atarak yıllık 1.200.000 US$’lık iş gerçekleştirdi ve bu alanda Türkiye pazarında hep ilk iki şirket arasında oldu. 2003 yılında GE’in Türkiye’de kendi ofisini açmasıyla ROCHEM, iş ve müşterilerini iyi niyet çerçevesinde GE’ye transfer etti.
1994’den sonra enerji santralleri işletmeciliğinin hızla gelişmesi sonucu ROCHEM, 1992 yılında alanında Dünyanın en büyük şirketi olan DONALDSON-USA’nın distribütörlüğünü alarak gaz turbin santrallarına filtre sağlamaya başladı ve DONALDSON distribütörlüğünü 14 yıl boyunca hep ‘1 numara’ olarak sürdürdü.
2006 yılı başında Donaldson’ın da Türkiye’de kendi ofisini açmasıyla, aynı şekilde iyiniyet temelinde ROCHEM, iş ve müşteri portföyünü adı geçen şirkete devretti.

ROCHEM TÜRKİYE, 1987 yılından beri RTS (Rochem Technical Services-UK)’in temsilcisi olarak hâlen Gaz Turbini Temizleme Kimyasalları ve Nozul Sistemleri ile aynı santrallar için Filtreler temin etmeye devam etmektedir.

Öte yandan, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer AKAT, enerjik yapısıyla, iş ilişkilerinin yanısıra birçok sosyal faaliyette de aktif görev üstlenmektedir.
Bu bağlamda;
*TABA (Turkish American Businessmen Association)’nın 13 yıllık faal üyesi olarak Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde de bulunmuş olup hâlen Denetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir.
*PROPELLER CLUB (The Propeller Club Of The U.S. Port Of İstanbul) üyesidir.
*Türkiye’nin en tanınmış kuruluşlarının yöneticileriyle birlikte TURMEPA (Turkish Marine & Enviromental Protection Agency) kurucusudur.
*KOJERENASYON DERNEĞİ kurucularındandır.

2008 yılından bu yana ROCHEM öncelikli olarak çevre sektöründe su ve atıksu arıtma teknolojileri konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Vizyonumuz:
Firmamız kaliteden ödün vermeden profesyonel uygulamaları ile çevre, enerji ve kimya sektörlerindeki yerini daima ileriye taşımayı hedeflemektedir. Kuruluşundan bu yana gelişen teknolojik ürünlerin tüm projlerimizde uygulanmasını prensip edinen ROCHEM Ltd.; ihtiyaçlara uygun hizmetler sunarak ticari ilişkiler bakımından güvenilir, işini eksiksiz yerine getiren, maksimum müşteri memnuniyeti ve en ekonomik çözümler sunan bir firmadır.

Misyonumuz:

ROCHEM olarak kalite bilinci, takım anlayışı ve sürekli gelişime açık dinamik yapımızla çağdaş teknolojiye egemen, uluslararası standartlarda taahhüt işleri yapmak vazgeçilmez prensibimizdir. Müşterilere beklentilerinin ötesinde bir hizmet sunmak ve hizmet sonrası da sürekli yanlarında olarak müşteri sadakatini sağlamak, pazarda rekabet edebilme yeteneğini maksimum düzeyde tutarak aranır olmak varolma amacımızdır.
Adımlarını geleceğin ihtiyaçlarını düşünerek atmakta olan firmamız kaliteden ödün vermeden yaptığı yatırımlarla her geçen gün biraz daha güçlenmektedir.







İletişim

Yetkili Sinan ÇETİN
GSM
Telefon 0212 293 36 13
Faks 0212 252 78 88
Email scetin@rochem.com.tr/rochem@rochem.com.tr
Resmi Web Sitesi www.rochem.com.tr
Adres İnönü Caddesi, Işık Apt. No:53 K.7 D.14 Gümüşsuyu, Taksim 34439, İstanbul
Şehir İSTANBUL

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri