Hemel

  • Ahşap - Parke
  • İSTANBUL

Hakkımızda

Hemel 1966 yılında bir İngiliz şirketi olan Hickson ve Türk hissedarların ortaklığında kuruldu. PTT ve TEK'in ürettiği ahşap direklerin emprenyesinde kullanılan Tanalith markalı emprenye maddesinin üretimi için kurulan Hemel, yıllardır ahşap direklerin ömürlerini arttırmak ve bu yaşayan malzemeyi her tür ahşap düşmanından korumak için çalışmalarını sürdürmektedir.

1980'lerden itibaren inşaat sektöründe hizmet vermeye başlayan Hemel, inşaatlarda zemin seviyesi üzerinde kullanılan doğrama, kapı, çatı kerestesi, pergola vb. dış cephe ahşap elemanlarının yanında, hem mimarlık hem de ülkemiz tarihinde önemli yeri olan tarihi ahşap binaların restorasyonunda kullanılmak üzere Hickson'ın lisansıyla üretilen emprenye maddelerini sektörün kullanımına sundu.

Ayrıca yine dış cephedeki ahşapların boyanması için kullanılan nefes alan özel ahşap boyası Hickson Decor'u Hollanda'dan ithal etmeye başladı. Böylece Hemel ahşabın gerçek değerinin bir kez daha altını çizdi.

1992 yılından itibaren su esaslı yüksek teknoloji ürünü çevre ve insan dostu parke cilalarıyla sektörüne de başarılı bir giriş yapan Hemel, tek komponentli poliüretan parke cilalarını ürün yelpazesine katarak, evden ofise, lokanta, okul, spor merkezinden alış veriş merkezine kadar her tür ahşap döşemenin cilalanması için gerekli ürüne sahip olmuştur.

1999 yılında tüm Hickson International Plc. şirketinin, bir Amerikan şirketi olan Arch Chemicals Inc. tarafından satın alınmasıyla Hickson ismi Arch olarak değiştirilmiştir.

Hemel yeni teknoloji ürünlerin geliştirilmesinde Dünya'da lider olan Arch'ın ABD ve Avrupa'da yürürlüğe giren standardlara uygun olarak ürettiği Tanalith E emprenye maddesini 2002 yılında inşaat sektörünün hizmetine sunmuştur. Tanalith E Avrupa'da 10 yıldır kullanılmakta olup, ABD, Avustralya ve Japonya'da hızla yaygınlaşarak pazar lideri olmuştur.

2003 yılında iki yenilikle daha çalışmalarına devam eden Hemel, tüm bahçe ve çevre düzenleme elemanlarında, bahçe mobilyalarında ve binalarda cephe kaplaması, balkon korkuluğu gibi ahşap elemanlarda kullanılan naturel yağ bazlı Restol markalı ürünün satışına başlamış, hem su bazlı hem de solvent bazlı boyaların her rengini otomatik olarak üreten renk karıştırma makinası ile de müşterilerinin kartelalardan seçtiği rengi bir gün sonra teslim eder hale gelmiştir.

Hemel'in Farkı
Emprenye sanayiinde Dünyanın en büyük kuruluşu olan Arch (Hickson) Timber Protection Ltd. Hemel'in ortağıdır. Arch Timber Protection'ın geliştirdiği emprenye maddeleri 70 yıldır 50'ye yakın ülkede kullanılmakta, tüm Dünya'da bu ürünler ile yılda milyonlarca metreküp ahşap emprenye edilmektedir.

Hemel'in sunduğu emprenye maddeleri ve uygulamaları hem Dünya hem Avrupa standartlarında hem de sağlık ve çevre koruma yönetmeliklerine uygundur.

Hemel'in emprenye maddelerini kullanan her kuruluşun üretimi, Hemel'in teknik servisi tarafından sürekli denetlenir. Bu konuda Arch Timber Protection'ın tecrübe ve bilgi birikiminin yanısıra araştırma-geliştirme ve kontrol laboratuarlarından da yararlanılmaktadır.

Hemel, yalnız emprenye konusunda değil, ahşabı ilgilendiren tüm konularda danışmanlık yapar. İnşaat sektöründe ahşabın doğru kullanımını sağlamak için tüm dış ve iç mekan ahşaplarda kullanılan boya ve cila ürünleri getirerek sektörün hizmetine sunar.


İletişim

Yetkili Sezgin AKBAŞ
GSM
Telefon 0216 394 83 13
Faks 0216 394 83 10
Email info@hemel.com.tr
Resmi Web Sitesi www.hemel.com.tr
Adres İstanbul Deri Organize Sanayi Sitesi,
Kazlıçeşme Cad. 11.Yol, B-1 Parsel, Orhanlı Mevkii, Tuzla, 34957, İstanbul
Şehir İSTANBUL

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri