Kimaş

  • İnşaat Sanayi ve Malzemeleri
  • KIRŞEHİR

Hakkımızda

Kimaş 2010 yılında isim değişikliği yaparak daha güçlü ve daha iyi bir hizmet anlayışı ile müşterilerimizin memnuniyetini kazanmak i bizim için en büyük ödüldür.

20 yıldır kireç sektöründe faaliyet gösteren firmamız inşaat malzemeleri alanında da yine müşterilerimize hizmetvermektedir.

ÜRÜNLERİMİZ ;

* KİREÇ

- KİREÇ TAŞI

- SÖNMEMİŞ KİREÇ

- SÖNMÜŞ KİREÇ

- TARIM SEKTÖRÜ

- YAPI KİMYASALLARI

* DEMİR

8 - 32 mm Nervürlü demir
8 - 32 mm Nervürlü ölçü kesim

12 metre İnşaat demir

* ÇİMENTO

Çimento (İtalyanca "cemento" kelimesinden alınmıştır), esas olarak, doğal kalker taşları ve kil karışımının yüksek sıcaklıkta ısıtıldıktan sonra öğütülmesi ile elde edilen hidrolik bir bağlayıcı malzeme olarak tanımlanır.
Çimento tanelerinin göz açıklığı 5 ila 90 mikron arasındadır.
Torbalanmış ÇimentoDiğer bağlayıcı maddeler gibi çimentolar da, CaO, MgO gibi alkalin öğeler ve SiO2, Al2O3 ve Fe2O3 gibi hidrolik öğelerden oluşur. Çimento bağlayıcılık görevini su ile tepkimeye girdikten sonra kazandığı için hidrolik bağlayıcı olarak adlandırılır. Alkalin ve hidrolik öğelerin oranları bağlayıcı maddenin niteliğini belirler.
Çimento, su ile karıştırılıp plastik hamur durumuna geldikten bir süre sonra havada ya da su içinde yavaş yavaş katılaşır. bu katılaşma olayına piriz adı verilir. Normal şartlar altında ( 28 derece sıcaklık ve yağmursuz havada ) bu katılaşma olayı ilk on dakikada başlar ve adına Yalancı Priz denir, bir saat civarında ise donma ve mukavemet artar. Ancak bu olay içinde bulunulan koşullara bağlı olarak değişiklik gösterebilir, herhangi bir kimyasal priz geciktirici kullanılmadıysa ve hava sıcaklığı çok düşük değilse yaklaşık 10 saat gibi bir süreçte donma gerçekleşir.

* KİREMİT

Antik çağlardan beri, mimari yapılarda çatı kaplama elemanı olarak kullanılan pişmiş toprak levha. Kiremitlerin hammaddesi kildir. Kil verimsiz bir topraktan alınan bir malzemedir. Böylece verimsiz topraklarımızdan kanunlar çerçevesinde alınan kil, tuğla ve kiremit yapımıyla ekonomimize kazandırılır. Dışa bağımlı bir sektör değildir. İmalatında yoğun olarak insan emeğinden yararlanılır. Çok yaygın kullanıldığı için kil ocaklarından binaların yapılışına kadar binlerce insanımıza iş imkanı yaratır.
Tuğla ve kiremitlerin üretim ve kullanım sırasındaki artıkları doğal ve pişmiş malzeme olması nedeniyle hiçbir yan etki yaratmaz. Üretimdeki artıklar mikronize edilerek tekrar üretimde kullanılır.
Tuğla ve kiremitler en önemli özelliklerinden biri yüksek ısı depolamasıyla bina içi regülasyonu sağlamasıdır. Kilin yapısı sayesinde üzerine aldığı ısıyı uzun süre muhafaza ederek sağlığa uygun olarak ısı geçişi sağmaktadır.
Üretim yerine göre, farklı tipleri bulunmaktadır.Kiremidin, bilinen çeşitleri aşağıda gösterilmiştir:

ASLAN PENÇESİ (SON MAHYA)
ÜÇYOL MAHYA
DÖRT YOL MAHYA
HAVALANDIRMA KİREMİTİ
VENEDİK
FLORANSA
İSOFLAT
CİREMİTTO
ÇİÇEK MAHYA
KENAR KİREMİDİ
YUVARLAK MAHYA
KÖŞELİ MAHYA
MARSİLYA
VALENSİYA
İLK MAHYA
OSMANLI (ALATURKA)
VİLLA
GRANADA
TOSKANO



İletişim

Yetkili Murat TEKDOĞAN
GSM 0533 813 65 70
Telefon 0386 262 12 50
Faks 0386 262 12 53
Email murattekdogan@ozture.com
Resmi Web Sitesi www.kimassan.com
Adres Kervan Saray mah. 2424 sok. N:58
Şehir KIRŞEHİR

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri