Bora Tekstil Parafinleri San.tic.ltd.şti

  • Kimya ve Yan Sanayi
  • İSTANBUL

Hakkımızda

Meslek hayatına makina mühendisi olarak başlayan Erkan Bora, tekstil sektöründe çalışmakta olan değerli kuruluşlarımızda; teknik müdürlükten genel müdürlüğe kadar çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra, sektörün önemli gereksinimlerinden olan parafin silindiri ihtiyacına yönelik çözümlerin eksikliğinden kaynaklanan problemlerin gidirilmesi için; 1987 yılında şirket olarak faaliyete başlayan Bora Tekstil Parafinleri San.veTic.Ltd.Şti'ni kurmuştur.
Dönem dahilinde özellikle Orta Avrupa ve Uzak Doğu'dan ithal edilerek giderilmeye çalışılan parafin silindiri ihtiyacı, hem sektör giderlerinde gereğinden fazla maliyete sebep olurken hem de ülke çıkarları doğrultusunda olumsuzluklar doğurmaktaydı. Bu ve benzeri gerekçelere bağlı olarak yerli bir çözümün ihtiyacının öngörülmesiyle kurulan Bora Parafinleri, kuruluş döneminden itibaren makinayla seri üretimde bir ilke imza atarak ilk yerli sağlayıcı firma oluşundan Türk Standartları Enstitüsü Kurumu tarafından TSEK belgesini almaya hak kazanmıştır. Dünya tekstil makinaları ölçek standartlarında üretilen parafin silindirlerinin üretimi için gerekli olan tüm makinaları kendi imalatı olan Bora Parafinleri, aynı zamanda sektörün ihtiyacı olan diğer mekanikler içinde çözümler sunmuştur.

Nitelikli parafin silindiri üretimi için gerekli olan ikinci ancak en önemli unsur olan hammadde, yerli sağlayıcılar tarafından karşılanırken maalesef ülke şartlarının dönemsel değişiminden dolayı niteliksel olarak tam tutarlılık gösterememiştir. Bu sebeple diğer sektörlerde de görüldüğü üzere özellikle yan hammaddelerin sağlanmasında dönemsel olarak yurtdışı çözümlerinin kullanılması da kaçınılmaz olmuştur.

Parafin, yapısı itibariyle kimyasal bileşimlere açık olan ve bu bileşimler sonrasında iplik üzerinde etkisini gösteren bir maddedir. Tüm dünya parafin üreticilerinin kullanmış oldukları parafin formülasyonları gibi Bora prafinleri de, ipliğin işlenmekte olduğu makina ile tam uyumunu sağlayan özgün bir formülasyon kullanmaktadır bu formülasyonların işletme içirisinde ki pozitif etkisinin arttırılması için isteğe bağlı olarak renklere göre kokulandırılma da yapılabilmektedir. Parafin anamaddesi yanında; ergime, kristalizasyon, penetrasyon ve sürtünme katsayısını dengeleyici ara maddelerinin en uygun ölçekli bileşimleri ile üretilen silindirler yerli ve yabancı sanayicilerin hizmetine sunulmaktadır. Bora Parafinleri olarak mevsimsel değişkenlik gösteren ısı ve nem şartları göz önünde bulundurularak temelde yazlık ve kışlık olarak iki ana formülasyon sistemi uygulanmaktadır. Bunun yanısıra tekstil makina parklarının tamamının maalesef tam anlamıyla klimate edilmemesi sebebiyle bölgesel ısıl farklarının yanında firmasal ısıl farkları da ortaya çıkmaktadır. Buna bağlı olarak parafin silindirlerinin üretiminde daha sipariş aşamasındayken yapılan öngörüşmeler ile makina parkının ısıl ve nem dereceleri müşteri kartekslerine işlenerek kuruma özel formülasyonlar ile özgün çözümler sunulmaktadır.

Toplam 5,400 kg.lik kazan haznesi ve 4,200 göz kapasiteli makinalar ile tüm ölçek standartlarında 5,500 kg/gün' lük üretim ile tekstil sektörünün parafin ihtiyacını cevaplayan Bora Parafinleri olarak dünya genel standartlarındaki iplikler için; Ne 20 ve altı numaralardaki kalın iplikler için 23-25 penatrasyon aralığına sahip mavi renkli parafin silindirleri, Ne 22-26 arası numaralardaki orta kalınlıkta ki iplikler için 19-20 penatrasyon aralığına sahip yeşil renkli parafin silindirleri, Ne 28 ve üstü numaralarda ki ince iplikler için ise 10-11 penatrasyon aralığında ki sarı renkli parafin silindirlerini ana formülasyonlar olarak sunmaktayız. Tüm bunların yanı sıra düşük sürtünmeli, pürüzsüz pamuk karışımlı ve sentetik iplikler için portakal rengi, beyazlatılmış veya boyalı yün, pamuk ve sentetik iplikleri için gül rengi, sonradan beyazlatılacak ve boyanacak yün, pamuk ve sentetik ipliklerde (25 C üzerindeki çalışma ortamında) eflatun renkli parafin silindirleri ara formülasyon ürünleri olarak sunulmaktadır.

Her zaman için edinilimiş ilkeler doğrultusunda farklı alternatifler sunmaya devam edeceğimizi bildirerek "ipliğiniz bizim için değerlidir" diyoruz.

İletişim

Yetkili Tolga HOŞ
GSM 0533 747 44 47
Telefon 0 212 558 31 78 - 547 81 94
Faks 0 212 558 15 27 - 547 81 96
Email info@boraparafin.com
Resmi Web Sitesi www.boraparafin.com
Adres Demirciler Sitesi 7.Cad. No:18 Zeytinburnu
Şehir İSTANBUL

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri