Soyyiğit Group

  • Gıda
  • İSTANBUL

Hakkımızda

İş hayatına 1960’larda Trabzon’da başlayan Soyyiğit Ailesi 70’lerin başında ticaretin daha gelişmiş olduğu Erzurum’a taşınmıştır. 1974’ten 1983 yılına kadar Soyyiğit Biraderler Kollektif Şti. olarak Erzurum’da çeşitli faaliyetler gösteren şirket, bölgede dağıtım ve bayilikte önemli rol oynamıştır.

Gelişen ve hızla büyüyen ekonomik ve ticari şartlarda büyümek ve hizmet kapsamını genişletmek amacıyla İstanbul’a taşınan şirket Tahtakale’de faaliyetlerini sürdürmüştür. Tahtakale’deki ticari yaşantısının yanında Rami’de de hizmet vermeye başlayan Soyyiğit Ailesi, 2000 yılına kadar İstanbul çapında çeşitli ulusal ve uluslararası firmaların distribütörlük ve bayilik görevlerini de üstlenmiş ve toptan üstü firma yapısının yanında dağıtım ağını da güçlendirmiş ve İstanbul’da söz sahibi olmuştur.

1998 yılından sonra Gaziosmanpaşa’daki kendi depo ve tesislerine taşınıp, dağıtımı bu noktadan organize eden şirket 2000 yılında kabuk değiştirerek üretime soyunmuştur. Soyyiğit Baharat ve Kimyevi Maddeler Ltd. Şti adı altında Kent Boringer markasıyla 300’den fazla ürün çeşidiyle Toz Gıda üretimine başlamış ve yine aynı yıl içerisinde Hayrabolu /Tekirdağ’da satın aldığı yağ fabrikasıyla da Sıvı Yağ üretimini sürdürmüştür. İki üretici firması tarafından üretilen ürünlerin dağıtımı Soyyiğit Gıda Pazarlama ve Tic. Ltd.Şti tarafından yapılmaya başlanmış ve elindeki tüm bayilik ve distribütörlükleri bırakarak sadece kendi markalarının satış ve dağıtımını üstlenmiştir. Yıllar içerisinde üretim tesislerinin modernizasyonları, kapasite artırımları ve teknoloji parklarında yapılan yatırımlar sonunda üstün kalitede ürünleri piyasaya sunmaya başlamıştır.

2007 yılı içerisinde tamamen yeni yapılanma sonucunda şirket organizasyonları değişmiş ve Soyyiğit Group olarak 3 ana şirketten oluşan yeni bir yapılanmaya gidilmiştir. Bu doğrultu da Toz Gıda üretimi ve merkez ofisler Kıraç/Beylikdüzü’ne taşınmış ve tamamen son teknoloji ve makine parkıyla donatılmış 22.000 m2 alan üzerinde 15.000 m2 kapalı alanlı üretim tesisine kavuşturulmuştur. Yeni tesislerde ürün çeşitliliği arttırılmış ve Şirket Soyyiğit Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak isim değiştirilmiştir. Aynı şirket satışı altında Satış ve Pazarlama ekibini de oluşturan şirket aynı zamanda Grup çatısı altında yaklaşık 75 ülkeye yapılan ihracatın daha iyi sevk ve idare edilebilmesi amacıyla İhracat şirketi olan Kent Boringer Dış Tic Ltd. Şti.’ni kurmuştur.

Hayrabolu Tekirdağ’da bulunan Soyyiğit Yağlı Tohumlar Ltd. Şti. fabrikasına yatırımlarını son hızla sürdüren firma bugün yağ sektöründe önemli bir rol almaktadır. Soyyiğit Şirketler Grubu gelecekte de yeni sektörlere atılacak ve gelişmesini sürdürecektir..

İletişim

Yetkili
GSM
Telefon 0212 886 32 00
Faks 0212 886 29 55
Email export@soyyigit.com.tr
Resmi Web Sitesi www.soyyigit.com.tr
Adres Kıraç Beldesi Çakmaklı Mah.3 Cad.110 Sok.No:3 BÜYÜKÇEKMECE
Şehir İSTANBUL

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri