Filyos Ateş Tuğla

  • İnşaat Sanayi ve Malzemeleri
  • ZONGULDAK

Hakkımızda

Filyos Ateş Tuğlası'nın Kuruluşu 1938 yılında Sümerbank tarafından Karabük Demir ve Çelik işletmelerin alümina - silikat ihtiyacını karşılamak üzere etütleri yaptırılmış ve 2. Dünya Savaşı'nın sona ermesine müteakip 1945 yılında temeli atılmış ve 1949 yılında da tecrübe üretimine başlamıştır. Kuruluş yıllarındaki üretim esas hammaddesi olan Şiferton ile ilgili enerji kaynağı kömür ve elektriğin (Çatalağzı Termik Santralı ) bir arada bulunması

ayrıca Zonguldak - Karabük - Ankara demiryolu ulaşım hattı üzerinde olması fabrikanın Hisarönü ( Filyos ) mevkiinde kurulmasında etkili olmuştur.

Başlangıçta 14.000 Ton /Yıl kapasite ile Kain Robert Aebi U.Co. Firması ( İsviçre ) tarafından kurulan fabrikanın kapasitesi 1952 yılında 25.000 Ton / Yıl,1957 yılında da 28.000 Ton/Yıl çıkarılmıştır. Fabrikanın kuru sistem üretimine göre tevsi ve modernizasyonu Marcubenitida Co Ltd . Firması'na ( Japonya ) verilerek 1970 yılında ilk kuru sistem üretimi gerçekleştirilmiş,1973 yılında da kapasite 43.000 Ton/Yıl çıkartılmıştır. 1988 yılında 65.000 Ton/Yıl kapasiteye ulaşılmasına rağmen refrakter sanayinde gelişmeler ve kalitenin yükseltilmesi nedeniyle kuruluştaki halka fırınlar ihtiyaçlara cevap veremediği için yıkılmış ve kapasite 44.000 Ton/Yıl düşmüştür. Alümina-Silikat refrakter malzemelerin kalitesi 1983 yılında sonra hammadde ithalatının serbestleşmesi nedeniyle hızlı bir şekilde yükselmiş ve tüketimler kaliteye bağlı olarak % 50 seviyesinde azalmıştır. 1983 yılından önce Demir - Çelik sanayii' nde ton çelik üretimine 25 kg. refrakter malzeme tüketimi gerçekleşirken 1994-1995 yıllarında tüketim 11 kg seviyesine inmiştir.

Zengin ve kaliteli hammadde potansiyeline sahip olan şirket, tüketicinin bazı özellikler arzeden siparişlerini de karşılayabilmek için yüksek kalitede hammadde ithal ederek tüketici ihtiyacına uygun kalite ve özelliklerde üretim yapmaktadır.

Üretim, proses ve kalite kontrolde gösterilen azami titizlik, satış sonrası kullanım yerindeki en yüksek düzeyde hizmet verilmektedir. Kullanımcıların refrakter konusundaki sorunların çözümünde mühendislik ve danışmanlık hizmeti de veren şirketimiz, kaliteli hizmet vermede öncü , rekabet ortamı içinde fiyat konusunda da iç piyasada denge unsurudur.

Türkiye'de başlayan Kamu işyerlerinin Özel Sektöre devredilmesi çalışmaları neticesinde fabrikamız 1997 Mayıs ayında Zonguldak, Çaycuma, Ereğli,Alaplı ve Devrek Ticaret odalarına bağlı Zonguldaklı iş adamlarının kurduğu Zonguldak Yatırım Makina Madencilik Enerji San.Tic.A.Ş. adlı şirket tarafından satın alınmıştır.

KALİTE POLİTİKAMIZ

Müşterilerimizin kalite beklentilerinin karşılanması ve aşılmasını sağlayarak karlılığı ve rekabet gücünü arttırmak esas politikamızdır. Bütün kalite gerekleri daima müşterinin gelişen teknoloji değişen beklentileri doğrultusunda gözden geçirilip yenilenir.

Müşteri; tasarım, üretim ve satış faaliyetlerimizde düşünce ve istekleriyle yer alırken, firmamızda müşteriye uygun ürünün seçimi ve kullanımı ile ilgili teknik hizmet ve desteği sunar Firmamız çalışanlarına destek verici bir ortam, ekip çalışması ve belirlenmiş olan amaçlarımızın yerine getirilebilmesi için gerekli disiplinli bir kalite sistemi kurmaya kendini adamıştır. Kalitede sürekliliğin sağlanması ve müşteri güveninin sürdürülmesi tüm çalışanların ortak çabalarının sonucudur.

ÜRÜNLERİMİZ ;

* TUĞLALAR

* YÜKSEK ALÜMİNA TUĞLA

* ŞAMOT TUĞLA

* SİLİKA TUĞLA

* İZOLE TUĞLA

* HARÇLAR

İletişim

Yetkili
GSM
Telefon 0372 623 12 14
Faks 0372 623 10 07
Email filyos@filyosatestuglasi.com
Resmi Web Sitesi www.filyosatestuglasi.com
Adres Faik Akbay cad. N:1 ÇAYCUMA
Şehir ZONGULDAK

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri