Kardemir

  • Demir Çelik
  • KARABÜK

Hakkımızda

Kardemir; 3 Nisan 1937 tarihinde dönemin Başbakanı merhum İsmet İnönü tarafından temelleri atılan ve iki yıl gibi kısa bir sürede Türk Sanayisinin hizmetine giren, ülkemizin ilk entegre demir çelik fabrikasıdır. Başkent Ankara’ya 230 km, İstanbul’a ise 380 km uzaklıkta, Kuzeyinde Bartın ( 80 km ), Kuzeydoğu ve Doğuda Kastamonu ( 120 km ) Güneydoğu’da Çankırı ( 195 km ), Güneybatı’da Bolu ( 130 km ) Batı’da Zonguldak ( 170 km ) illeriyle komşu olan Karabük’te, yaklaşık 3.000.000 m²’lik bir alan üzerine kurulmuştur.

Özelleştirildiği 1995 yılından itibaren faaliyetlerine özel sektör olarak devam eden Kardemir, bugün ulaştığı 1.500.000 ton/yıl düzeyindeki ham çelik üretim kapasitesi ile uluslararası kalite standartlarında pik, blum, kütük, nervürlü inşaat çeliği, profil, köşebent, maden direği, her türlü ray, kok ve kok yan ürünleri gibi bir dizi kimyasal madde üretmekte olup, inşaat, madencilik, ulaştırma ve sanayi sektörüne temel girdi sağlamaktadır.

Kuruluşundan itibaren ülkemizin dört bir yanındaki çok sayıda çimento ve şeker fabrikasının, kara ve demiryolu köprülerinin, tersane, baraj ve santrallerin imalat ve montajı ile Erdemir, İsdemir, Seydişehir Alüminyum, M.K.E.K ve Askeri Fabrikalar gibi ülkemizin en büyük sanayi tesislerinin imalat ve montajını gerçekleştiren Kardemir, ülkemize yaptığı hizmetler nedeniyle “ Fabrikalar Yapan Fabrika ” unvanını almıştır.

1998 yılından itibaren Kardemir hisselerinin İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında işlem görmeye başlaması ülkemiz ekonomisi için bir başka önemli gelişme olmuş, Türk Sanayisinin lokomotif kuruluşu Kardemir, borsa’nın da en önemli lokomotif kuruluşlarından biri haline gelmiştir.

Kardemir’deki entegre üretim tesislerinde, kok, sinter, yüksek fırın, çelikhane, sürekli döküm ve sıcak haddeleme ile üretim yapılmaktadır.

Şirket kültüründe çalışanların mutluluğu, müşteri odaklı hizmet anlayışı, iş sağlığı ve güvenliği, çevreye duyarlılık, verimlilik, karlılık ve sürekli gelişme ilkesi Kardemir’in önceliğidir. Yatırımlarda müşteri beklentilerine ve katma değeri yüksek ürün üretimine öncelik ve önem verilir. Özelleştirildiği 1995 yılından sonra Çelikhane Konvertör Sistemi, Kontinü Kütük ve Blum Tesisi, Kireç Fabrikası, Oksijen Fabrikası ve Curuf Değerlendirme Tesisi gibi önemli yatırımlar gerçekleştirilmiştir. 2003 yılından sonra ise Yeni Soğutma Kulesi yatırımları, Kok Fabrikalarının Modernizasyonu, Yüksek Fırınların Yenilenmesi, Kontinü Haddehanenin Modernizasyonu gibi çok sayıda önemli yatırım projesi tamamlanarak devreye alınmıştır. Yine bu dönem içerisinde yapımı gerçekleştirilen 4 no.lu yeni yüksek fırın ile sıvı hamdemir üretim kapasitesi 1.500.000 ton/yıl’a çıkartılırken, kurulan Yeni Ray ve Profil Haddehanesi ile de Kardemir, ülkemizde ve bölge ülkeler arasında 72 metre boya kadar her türlü ray, 550 mm genişliğe kadar büyük boy profiller ve 200 mm genişliğe kadar köşebentlerin üretilebildiği tek sanayi kuruluşu haline gelmiştir. Bu modernizasyon ve yeni yatırım projeleri ile şirket, en gelişmiş teknolojik yapıya kavuşturulmuş ve rekabet gücü arttırılmıştır.

Kardemir, bir yandan yeni yatırımlarla kapasitesini artırıp üretim teknolojilerini yenilerken, diğer yandan da büyüme stratejileri doğrultusunda kurduğu yeni şirketler ( Karçel A.Ş., Kardökmak A.Ş., Karsigorta A.Ş.) ve iştiraklerle ( Karçimsa A.Ş., Erdemir Madencilik A.Ş.) bir şirketler topluluğu haline gelmiştir.

Bağlı kuruluşlarla birlikte yaklaşık 4.000 kişinin istihdam edildiği Kardemir, sahip olduğu köklü sanayi kültürü, yetkin insan kaynağı ve kurumsal yönetim tecrübesi ile sektörünün lider kuruluşlarından biri olarak, ülkemiz için üretmeye devam etmektedir.

VİZYONUMUZ

Toplam kalite yönetimi felsefesinden yola çıkarak, uluslararası standartlarda kaliteli ürünler üretmek, müşterilere yaklaşım ve rekabet avantajı sağlayan fiyatları ile demir çelik sektöründe tercih edilen kuruluş olmak.

MİSYONUMUZ

Kardemir, ürün proses ve kalite yönetim sistemini sürekli iyileştirerek, müşteri beklentilerini karşılayan, ürünlerini, kaynaklarını en etkin şekilde kullanarak, düşük maliyet ve çevre bilincini ön planda tutarak üretir.

KURUMSAL DEĞERLERİMİZ

* İş Sağlığı ve Güvenliğinin sağlanması, başarıdaki önceliğimizdir.
* Müşteri memnuniyeti, dürüstlük ve şeffaflık en önemli ilkemizdir.
* Sorumluluk sahibi, yaratıcı, katılımcı, çevreye duyarlı, sürekli yenilenme ve değişimi esas alan, ilişkilerde güvenilir ve saygılı, verimlilik ve tasarruf kavramlarını özümsemiş, sahiplenme duygusu ile çalıştıkları işyerini sahiplenen Kardemir ailesinin bir mensubu olmak.
* Tarihten gelen köklü bilgi birikimi ve tecrübemizi, ülkemiz ve şirketimiz için kullanmak.

KURUMSAL YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ

Kardemir, halka açık bir şirket olarak, şeffaf bir yönetim anlayışını benimser. Hissedarlar ve tüm paydaşlarla ilişkilerde mevzuatlara ve Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkelerine tam bağlı olarak, uluslar arası standartlarda bağımsız dış denetim ve kurumsal raporlama ile tüm yatırımcıların eş zamanlı olarak bilgilendirilmesi ve kamunun aydınlatılması için büyük hassasiyet gösterir.

Hayat bulduğu çevreye, topluma ve devlete karşı tüm yükümlülüklerini en üst sorumluluk bilinci ile yerine getirir. Kardemir, tüm tedarikçilerimiz için önemli bir referans, tüm müşterilerimiz için de kalite ve güven unsuru olmayı benimsemiştir.

İletişim

Yetkili Mutullah YOLBULAN - Şirket Yönetim Kurulu Başkanı
GSM
Telefon 0370 418 20 01
Faks 0370 415 28 95
Email konar@kardemir.com
Resmi Web Sitesi www.kardemir.com
Adres Demirciler Fabrikaları Mevkii Karabük Yolu Karabük Merkez
Şehir KARABÜK

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri