Özkiraz Galvaniz

  • Demir Çelik
  • İZMİR

Hakkımızda

Şirketimiz 1952 yılında firmamızın tescilli olan Kiraz markası ile kova ve kazan imal ederek sıcak daldırma galvaniz sektörüne adım atmıştır.Sektörde Ege bölgesinin ilklerindendir.

Amacımız 60 yıla yakın sektör tecrübesini müşterilere aktarıp daha iyi ve kaliteden ödün vermeden hizmet etmektir. Şirketimiz Türkiye’nin önemli liman kentlerinden biri olan İzmir’in Pınarbaşı semtinde üretim yapmaktadır.

Aylık üretim kapasitemiz 500 ton civarındadır. Hedefimiz müşteri memnuniyetimizi artırarak kapasitemizi daha ileriye taşımaktır.

Tüm ürünlerimiz TS 914 EN ISO 1461 kalite standardına uygun olarak imal edilmektedir.
ÜRÜNLERİMİZ ;

Topraklama kazığı
Topraklama şeridi
Topraklama levhası
Alçak ve orta gerilim direkleri için potanslar
Zincir
Çapa
Cıvata ve somun
Galvanizli çivi
Kova ve kazan

Bunların dışında sıcak daldırma metoduna uygun her türlü demir ve metal aksam fason olarak kaplanmaktadır. Kullanılan çinko %99,9 saflıktadır.

SICAK DALDIRMA GALVANİZ (S.D.G.)



Altın, platin gibi asil metaller hariç tüm metal ve alışımlar tabiatta bulundukları bileşik haline dönmek için çaba harcar çözünürler. Bu olaya Korozyon diyoruz. Korozyon sonucu metal malzemeler kullanılmaz hale gelirler, çevreyi kirletirler ve meydana gelen kırılmalar, delinmeler insan sağlını tehlikeye atarlar.

Metallerin korozyona uğramasından dolayı her geçen gün demir çelik ürünlerinin tüketimi artar. Bu da büyük ekonomik kayba neden olur. Korozyonun engellenmesinin en etkili yolu metal kaplama uygulamasıdır.

Sıcak daldırma galvaniz metodu esaslı bir kaplama olup proses sonunda demir ve çinko arasında bir alaşım oluşturur. Kısaca çelik ürünlerin erginiş çinko havuzuna daldırılmasıyla oluşan difizyon sonucu meydana gelen metalik alaşımdır. Her tip demir ve çelik ürünler sıcak daldırma yöntemi ile galvanizlenebilir. Fakat kullanılan malzemenin kimyasal kompozisyonu, yüzey durumu gibi değişkenler başarılı sonuçlar elde edebilmek için en önemli faktörlerdir. Bu değişkenler kaplama yapısını kalınlığını kalitesini doğrudan etkilemektedir. Malzemenin dış görünüşü ve rengini metal içindeki alüminyum ve silisyum miktarı belirleyici rol oynar. Metal üretimi sırasında deoksidant olarak aliminyum kullanılmışsa silisyum miktarı düşük olacak kaplamadaki alışım kısa ve en dış katmanda gümüş renginde saf çinko tabakası gözlenecektir. Deoksidant olarak silisyum kullanılırsa silisyum oranına ve homojen dağılımına göre alaşım tabakası daha kalın olacaktır. Bu da malzemenin dış yüzeyinde koyu mat bir renge sahip olmasına neden olur. Bu renk farklılığı sadece estetik açıdan sorun yaratmaktadır. Korozyon direncini azaltmayıp aksine daha uzun ömürlü kılacaktır.

Sıcak daldırma galvaniz kaplanan malzemelerin ömrü 20-30 yıl daha fiziksel yapısını korur.

İletişim

Yetkili
GSM
Telefon 0232 479 13 05 - 479 22 82 - 479 32 11
Faks 0232 479 13 05
Email info@ozkirazgalvaniz.com
Resmi Web Sitesi www.ozkirazgalvaniz.com
Adres 410 Sokak No:3 Pınarbaşı
Şehir İZMİR

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri