Çebitaş Demir Çelik

  • Demir Çelik
  • İSTANBUL

Hakkımızda

Kuruluşumuzun, yönetim Kurulu başkanı olan Sn. Halis ÇEBİ, 1964 yılında Karabük'te kurduğu haddehane tesisi ile demir-çelik sektörüne ilk adımını atmıştır. Atılımcı ve girişimci yapıya sahip olan sn. Halis ÇEBİ, sektördeki pazar payını arttırmak amacıyla 1979 yılında modern ve yüksek kapasiteli haddehane tesisini Gebze de faaliyete geçirmiştir. Günün teknolojik gelişmelerini de takip edip uygulayarak, Karabük ve Gebze de Türkiye'nin önde gelen Haddehane Tesisleri ile çalışmalarını sürdüren kuruluşumuz, kendi yarımamul ihtiyacını karşılamak ve sektörde önemli bir atılım yapmak amacıyla 1986 yılında İzmir Aliağa'da demir-çelik entegre tesisi yapımına karar vermiştir. 1989 yılında İsveç teknolojisi ile kurulan çelikhane tesisi ile çelik kütük üretimine başlamıştır.

1993 yılında üretim kapasitemiz 350.000 ton iken , bugün itibari ile tesislerimizde 700.000 ton'un üzerinde yıllık üretim yapılabilmektedir.



Entegre tesislerin verimliliği ve ekonomikliği nedeniyle, Aliağa'da kurulu çelikhaneye ilave olarak, Fransa'dan satın alınan ve ABB teknolojisi ile modernize edilen haddehane tesisi 1994 yılında üretime başlamıştır.1994 yılında reel olarak Çelikhane'de 200.000 ton çelik kütük üretilirken, yapılan teknolojik yatırımlarla, çelik kütük üretim kapasitesi 1998 yılında 500.000 ton seviyesine ulaşmış bulunmaktadır.

Tüm bunlarla beraber, Çebitaş'ın tüm haddehanelerindeki yıllık inşaat demiri üretimi 600.000 tonun üzerine çıkmıştır. Şirketimiz, yaptığı ihracat ve üretim rakamları ile de Türkiye'nin 100 büyük şirketi arasında yer almaktadır.

Bunun haricinde, 1995 yılında yalnızca 150.000 ton inşaat demiri üretilen haddehane tesislerimizdeki üretim kapasitesi artırılarak, 1998 yılında 350.000 tona ulaşarak bir rekor kırılmıştır. ÇEBİTAŞ Demir Çelik A.Ş. " ISO 9001:2000 Kalite Güvence Sistem " belgesine sahip olup, TSE standartları ile de ürünlerinin kalitesini pekiştirmiştir. ÇEBİTAŞ olarak hedefimiz; yalnız üretim safhalarında değil, şirketimizin tüm departmanlarında da her türlü teknolojik gelişmeleri takip edip uygulayarak, tüm dünya standartları ölçülerinde yüksek kaliteli ürünler üretip, şirketimizi dünya ile entegre ve rekabete açık bir hale getirmektir.

KALİTE

Laboratuar ünitemizde KALİTE, fabrikamızın diğer bölümlerinde olduğu gibi daima ön planda tutulmaktadır. Firmamız, standartlarda belirlenmiş ve üründe aranan kriterlere uygunluklarını kontrol eden teknik personellerimizin kalite konusundaki bilgilerini her zaman en doğru ve en güncel tutmayı ilke edinmiştir. Bu doğrultuda sahip olduğumuz standartlar sınırları içerisinde üretim sırasında ve sonrasında bir dizi kimyasal, fiziksel ve yapısal olarak ölçüm ve kontrol yapılmaktadır. Bu amaçla kullandığımız cihazlar ve ekipmanlar son teknoloji olup, belirli periyotlarda uluslararası yeterliliğe sahip kalibrasyon merkezlerinde kalibre edilip sertifikalanmaktadır.

Çelik üretimi sırasında prosesi kontrol etmek amacı ile spectrometre ile periyodik olarak analizler yapılmakta ve tespit edilen veriler üretim bölümüne aktarılarak kontrol sağlanmaktadır. Haddeleme prosesi esnasında standartlara uyum ve prosesin kontrolü için alınan periyotlu test numuneleri fiziksel özellik kontrolünün ardından standartlarda belirtilen koşullar çerçevesinde çekme ve bükme testine tabi tutulurlar. Fizik laboratuarımızda biri 600 KN diğeri 1200 KN olmak üzere 2 adet çekme cihazımızın yanı sıra, mamulün geometrik özelliklerini kameralar yardımıyla, ölçümünü yapan, nervür ölçüm cihazımız mevcuttur

Ürünlerin kimyasal ve fiziksel analizlerinin yansıra,yapısal olarak da incelenmesi ve ayrıca thermex prosesinde elde edilen ürünleri test etmek için metalografi laboratuarını oluşturmuştur. Burada üretilen ürünlerinkristal yapıları incelenmektedir. Ürünlerin kimyasal ve fiziksel analizlerinin yanısıra, yapısal olarak da incelenmesi ve ayrıca thermex prosesinde elde edilen ürünleri test etmek için metalografi labaratuarını oluşturmuştur. Burada üretilen ürünlerin kristal yapıları incelenmektedir.

ÜRÜNLERİMİZ;

-ÇELİK KÜTÜK

-İNŞAAT DEMİRİ

İletişim

Yetkili
GSM
Telefon 0216 345 47 16 - 0216 348 70 30
Faks 0216 338 32 63
Email merkez @cebitas.com.tr
Resmi Web Sitesi www.cebitas.com.tr
Adres Rıhtım Caddesi No:60 Çelik İşhanı Kat:5 81320 Kadıköy
Şehir İSTANBUL

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri