Nur Kireç

  • İnşaat Sanayi ve Malzemeleri
  • ADANA

Hakkımızda

Nur Kireç, Adana İli, Ceyhan İlçesi, Çokçapınar Köyü, Arşan Dağı mevkiinde 1951 yılında Arif ZALOĞLU tarafından Nurdağ Kireç adıyla adi ortaklık olarak kurulmuştur. İsminin Nurdağ olmasının nedeni ise; Ceyhandan Adanaya doğru uzanan dağlara o yıllarda CEBELİ NURDAĞ denmesidir.

O yılların şartlarında taş ocağında delme ve patlatma işi elle yapılarak yani balyoz ve çivi denilen matkapla delik delinerek ve potas kullanılarak patlatma ve patlayan taşlar balyozla kırılarak kireç taşı elde ediliyordu. Üretim miktarının çok düşük, ilkel şartlarda yapılmasına ve entegre tesisin olmamasına karşın, üretilen kirecin tamamı inşaat sektöründe kullanılıyordu. Üretimi arttırmak için ilk defa dizel motorla çalışan körük kullanılmıştır. Bu körükle ocağın altından hava verilerek hem üretim arttırılmış hemde kirecin çabuk soğuması sağlanmıştır. 1970' li yılların sonunda ortaklık devredilmiştir. 1984 yılında ise yine çalışılan dağdan esinlenerek NUR KİREÇ ismiyle aynı yörede ayrı bir firma olarak kurulmuştur. Taş ocağı tesisleri ve kireç fırınları ile kireç üretimini bu yörede gerçekleştirmektedir. Üretilen sönmemiş kireç eleme tesislerinde geçirildikten sonra Yüreğir ilçesi İncirlik Mevkii Çimento Fabrikası yolu üzerinde kurulu kireç söndürme ve paketleme entegre tesisine getirilmektedir. Talebe göre söndürülmüş ve sönmemiş kireç olarak piyasaya arz edilmektedir.

Ceyhan şantiyesinde 8 adet kireç fırını mevcut olup, günlük ortalama üretim kapasitesi 550-600 ton civarındadır. Tesisimizde üretilen Sönmemiş topak kireç, söndürülmüş toz kireç ,badana kireci, tarım kireci ve sanayi kireci ülkemizin her bölgesine gönderilmektedir. Kireç üretiminin yanısıra taş ocağı tesislerimizde fırınlarda kullanılan kalker fazlası ; küpitzer ve eleme tesislerimizde değerlendirilerek çıkan mucır ve agrega malzeme beton santrallerine ve yöre belediyelerine satılmaktadır.

Nur Kireç Taş ocağı ve söndürme paketleme tesislerinde ana hedef daha kaliteli daha sağlıklı yaşanabilir bir çevre için kaliteden ödün vermeden ülkemiz sanayine ve inşaat sektörüne hizmet etmektedir. Tesislerimizde üretilen ürünlerimiz Başta Irak, İsrail, Kıbrıs, Ukrayna, Yunanistan ve bir çok ülkeye ihraç edilmektedir.

ISO, CE, TSE BELGELERİNE SAHİP TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN FİRMALARINDAN BİRİYİZ.AYRICA TESİSLERİMİZDE ISO9001:2000 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULANMAKTADIR.SEKTÖRÜMÜZDE İLK CE BELGESİNE SAHİP OLAN FİRMAYIZ.

ÜRÜNLERİMİZ;

*25 Kg. Sıva Kireci 80'lik (CL 80 S) (TS EN 459-1)

*25 Kg lık Sanayi kireci 90'lık (CL 90 S) (TS EN 459-1)

*25 Kg Badana Kireci

*10 Kg Badana Kireci

*25 Kg lık Tarım Kireci

*10 Kg lık Sönmemiş Topak (Sanayi) Kireci

*25 Kg lık Sönmemiş Topak ( Sanayi) Kireci

*Toz Kireç

*Topak (Sanayi) Kireci

*Mucır - Agrega ve Blok Yapı Taşı

*Endüstriyel Mikronize Sanayi Kireci

İletişim

Yetkili MUSTAFA ADIGÜZEL
GSM
Telefon 0322 332 96 46 (pbx) - 0322 332 80 12
Faks 0322 332 83 02
Email nurkirec@nurkirec.com.tr
Resmi Web Sitesi www.nurkirec.com.tr
Adres Çimento Fabrikası yolu üzeri İncirlik - Yüreğir
Şehir ADANA

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri