Defne Ahşap

  • Ahşap - Parke
  • HATAY

Hakkımızda

Defne Ahşap Sanayi tecrübesi, kalitesi ve deneyimli teknik ekipleri ile Türkiyede Ahşap Kapı pencere Sistemleri üzerine faaliyet göstermektedir, Devamlı kendini geliştirme politikası izleyip yeniliklere açık genç beyinlerden oluşan firmadır.

Ahşap Kapı pencere Sistemleri üzerine profesyonelleşen ve günden güne kendini geliştiren Defne Ahşap Hatay'da bir çok yapıya imza atmıştır.

Defne Ahşap tamamen kendi öz sermayesiyle Ahşap Kapı pencere Sistemleri üretimini modern tesislerinde gerçekleştirmektedir.

Defne Ahşap Araştırma-geliştirme faaliyetlerini müşterilerimizin farklı talep ve ihtiyaçlarına uygun, dünya standartlarında ürünler oluşturmak ve üretmektedir.

Defne Ahşap Yenilik ve teknolojik gelişmeleri takip ederek ürün kalitesini sürekli artırmaktadır. Bununla birlikte, tüketicileri müşterimiz haline getirerek onlara en iyi hizmeti sunmaktadır. Yaptığımız yatırımlarla da istihdam olanağı sağlayıp ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır.

Ahşap doğallıkdır,sağlıkdır,insana huzur veren bizlerle yaşayan bizlerle nefes alan doğal bir malzemedir, ona dokunmanın onu hissetmenin ve onun içinde yaşamanın zevki ve keyfi ise bambaşkadır.

Ahşap Pencere


Pencere üretiminde ahşap malzemeye talep artıyor.

Genel olarak, “lamine ahşap” PVC pencerelere hem fiyat hem de ürün konumlaması açısından rakip olarak görülürken, fiziksel ve kimyasal yöntemlerle mantara, böceklere ve UV ışınlarına direnç göstermesi gibi gelişmiş özellikler gösteren değiştirilmiş masif ahşap, ahşap pencerelerin ayak izini takip ediyor.

Almanca konuşulan ülkelerdeki pencere sektörünün %80’den fazlası, değişikliğe uğramış masif ahşabın pencere üretiminde olası kullanımına ilgi gösterirken, lamine ahşapta bu rakam %95’e varıyor. Yine de Interconnection’ın danışmanlarının yapmış olduğu son araştırmalar gösteriyor ki olası kullanımlar hakkında hala büyük bir bilgi eksikliği söz konusu.

Tüketiciler ve mimarlar tarafından dekorasyon, estetik, kolay onarım, rahatlık, sıcaklık ve gürültü azaltma gibi türlü kategorilerde sürekli en yüksek beğeniyi toplamasına rağmen ahşap pencerenin pazar payı Almanca konuşan ülkelerde ve Doğu Avrupa ülkelerinin bir çoğunda yıllardır düşüyor. Bunun sebebi, fiyatının ve bakım masraflarının yüksek olduğunun sanılmasıdır. Ahşap pencerenin başarılı bir satış grafiği yakalayabilmesinin yolu, bu iki temel kanının –yüksek fiyat ve bakım masrafları– değiştirilmesinden geçiyor.

Üretimlerinin çoğunu patentli malzeme olan Fibrex (%40 ahşap elyaf ve %60 PVC ya da polypropilen karışımı) ile yapan ve dünyanın en büyük pencere üreticisi olan, Michigan (Amerika)’daki Andersen Windows firması tarafından gösterildiği üzere alternatif ahşap malzemeler diğer bölgelerde başarıyı yakaladı ve İngiliz siding (dış cephe kaplaması) üreticisi HW Plastics (Heywood Williams Group) Avrupa’nın en büyük yetkilisi oldu.

Almanca konuşulan ülkelerde, birçok araştırma enstitüsü alternatif ahşap malzemelerinin olası kullanımlarını arıyorlar. Viyana’daki Tarım Üniversitesi’nin (Wood K Plus) ahşap bileşim malzemeleri ve ahşap kimyası yetki merkezince yapılan bir inceleme üzerine, Interconnection Danışmanlık ahşap endüstrisi hakkında sonuçları artık mevcut olan ve “fernsterplatz.de” isimli bir haber bülteni işbirliğince online bir inceleme oluşturdu. Bu araştırmada pencere ve kapı endüstrisinden toplam 123 ilgili katılımcı yer aldı ve bu katılımcıların %78’inden fazlası karar verme yetkisi taşıyan (firma sahibi ya da müdür) kişilerdi. Araştırmanın sonucu net; katılımcıların %82,8’i değiştirilmiş masif ahşabın olası kullanım sonuçlarıyla ya çok ilgiliydi ya da sadece ilgili. Konu lamine ahşap olduğunda ise bu rakam %94,4’e yükseliyor. Ancak asıl göze çarpan bu konuyla ilgili bilgi yetersizliğiydi; katılımcıların sadece %22’si “lamine ahşap” hakkında oldukça bilgiliyken, değiştirilmiş masif ahşap konusunda bu rakam %33’e düşüyor.

Genel olarak, “lamine ahşap” PVC pencerelere hem fiyat hem de ürün konumlaması açısından rakip olarak görülürken, fiziksel ve kimyasal yöntemlerle mantara, böceklere ve UV ışınlarına direnç göstermesi gibi gelişmiş özellikler gösteren değiştirilmiş masif ahşap, ahşap pencerelerin ayak izini takip ediyor. Bundan dolayı, katılımcıların çoğunluğu lamine ahşaptan üretilmiş pencerelerin pazar şansının, bu ürünün normal ahşap pencerelere göre %7 daha ucuza satılması halinde garantileneceğine inanıyor.

İletişim

Yetkili Mehmet Ali YAPAR
GSM
Telefon 0326 22189 56
Faks 0326 22189 57
Email info@defneahsap.com.tr
Resmi Web Sitesi www.defneahsap.com
Adres Yeni Sanayi Sitesi 10. Cd. 21. C Blok No:9-10 Antakya
Şehir HATAY

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri