Parim Ahşap

  • Ahşap - Parke
  • EDİRNE

Hakkımızda

Firmamız 1994 yılında kurulmuştur.

İlk ürün olarak bilardo istekası üretmiştir. Başlangıçta el torna, daha sonra yarı otomatik makinelerle, piyasa ve özel isteka üretimleri yapılmıştır.

İstekaya talep azalınca, merdiven korkuluğu, küpeşte, parmaklık, merdiven babası, çardak, pergola, veranda, kamelya, balkon-bahçe korkulukları, park-bahçe mobilyaları üretimine geçilmiştir.

Çevreden gelen yoğun istek üzerine: Ahşap pencere ve kapı üretimine geçilmesi talep edilmiştir.

Bu üretimin tasarım aşamasında makine parkımızın yetersizliği hemenanlaşılmış, maddi olanakların elverişsizliği bu imalatı sağlayacak olan makinelerin - imkânlarımıza göre – pahalı oluşu bizi bu işin tasarımından dahi uzak durmamız gerektiğini ifade ediyordu.

Yakın çevrenin, ahşap pencere ve kapıya olan ilgisi bizim maddi olanaksızlığımızın izahı sonrasında bile devam ediyordu.

Bunu görmemezlik edemezdik. İhtiyaç sahipleri en iyisini bizim yapacağımıza inanıyor, destekliyordu. Fakat: Ahşap çerçevelerin öncelikle – Kuzey cephelerde - köşe birleşim sorunları vardı. Bu sorunu gözlemliyor ve biliyorduk. Mevcut metot ve teknikler ile bu iş bu kadar olanaklıydı.

Halk ahşaptan, plastik pencere sistemlerine doğru yöneliyordu. Bu şartlarda ahşap pencere üretimi yapmak için yatırım çok akıllıca olamazdı. Çünkü: ahşap yapısı itibariyle, yıllar geçtikçe hacmi daralıyor, köşeler çürüyor. 8–10 yılda işlevi bitiyordu. Ahşaptan kaçış kaçınılmazdı. Plastik profillerle rekabet ortamı yoktu. Aynı zamanda ahşap pahalıya da mal oluyordu.

Ahşabın hacim daralması dezavantajdı. Sorunun temeli bu noktada düğümleniyordu. Bu aleyhimize olan durum imalatı tıkıyor, talebi kısıyor, ahşabı durma noktasına getiriyordu. Çare: Dezavantajı, avantaja dönüştürmede yatıyordu. Bu ters oluşum kullanıcı, imalatçı lehine nasıl çevrilebilirdi? Sorun bu idi.

Mevcut üretimleri yapan makinelerin yaptıkları da üreten ve tüketenin önünü kapamaya yardımcı oluyordu. Mevcut üretim teknolojilerini terk etmeliydik. İkinci sorunumuz bu idi. Mevcut metot ve tekniklerin bizi getirdiği son nokta ortadaydı

Ahşaptan kaçış önlenmeliydi.

Bu sorunlar nasıl aşılacaktı?

Kısa zamanda, ucuza, sağlam üretilerek pencere ve kapı üretiminde cazibe noktası haline gelmeliydi.

Bizi bu sorunları aşmaya azmettiren, yakınımızdaki talep dengesizliği idi. Parim Ahşap en iyisini yapar, onlar da gönül rahatlığıyla kullanırlardı. Müşterinin düşünce teorileri buydu ve haklılardı.

Fakat mevcut teknoloji ve metotlar, en iyi + en sağlam + en uzun ömürlü kullanımı kendileri yok ediyordu. Üçüncü sorun buydu. Parim Ahşap bu üç sorunu (daralma + mevcut teknolojiler + çürüme ) olduğunu biliyor. Bu alana girmekten özenle kaçıyordu.

Üretimden kaçış sürerken kendi bünyemizdeki AR-GE çalışmaları da durmaksızın devam ediyordu.

Sonuçta çözüm bulundu. Ahşap 45 derece kesilmeliydi. Köşeler böyle birleştirilmeliydi. Yerçekimi yatay olan parçamızı daha çok etkiliyordu. Ancak; bundan mükemmel bir çözüm de bulunamamıştı. Köşe birleşim açılarının 45 derece olmasından kaçamayacağımız kesinleşmişti. Birleşim Noktaları:

1- Anonim köşe birleşimleri,

2 - Patentli köşe birleşimleri incelendiğinde: birleştirmelerin yada birleştirenlerin uçları (birleştirilenlerin bazılarında ) açık hava sirkülâsyonlarına maruz bırakılmışlardı. Kapalı olanlarında da okside olabilecek metaller köşeyi zayıflatıp yıkımladığı görülüp, tespit edilmiştir.

Bunların tümünde ortak özellik olarak tutkal ile birleşim ön sıradadır. Birçoğunda birleşim noktaları, tutkal ömrüyle sınırlı olmaktadır. Hacim daralmasının ilk kötü sonuçları bu birleşimlerde görülüyordu.

Öz olarak mevcut metot ve teknolojiler aleyhimizdeydi.

Çözüm AR-GE çalışmalarımızın yürütüldüğü yön olmalıydı. Tespitler doğruydu ve doğru tedavi bulunmalıydı.

Birleştirmede birleşenlerin tümü ahşabın temel yapısına zarar vermeyen, yakın yoğunluk, homojenlikte ve yakın genleşme birleştiricileriyle olmalıydı.

Birleşen ve birleştiriciler dış etkilere maruz kalmamalıydı. Oksijen ve ültraviyole ışınlardan da korunabilmeliydi. Bu ancak, ahşabın (birleşen köşe ) içinde olmalıydı. Bu birleştirme oluşumu hiç boşluksuz yapılabilmeli zamanla su zarfı oluşturmamalıydı.

Sonuçta: AR-GE çalışmalarımız problemi çözmüştür. Bu buluş için: 2002 / 01380 no’lu patent (Salih Mehmet Parim) PARİM AHŞAP adına alınıp tescil edilmiştir.

PARİM AHŞAP olarak biz bu buluşu 6 yıldır kullanıyoruz. Çok güzel, çok güvenilir,çok estetik, çok sağlam, çok dayanıklı olduğunu gözlemliyor ve kullanıcı memnuniyetini duyuyor bu sonuçtan da gurur duyuyoruz.

Anlatılanlar ve bilenlerin ifadeleriyle, 500 yıla yakındır, ahşap ustalığı ile geçimini temin eden bir sülalenin ferdi olarak; bizlere olan güveni – bu buluş ile- tazeleyerek yaşamaktan onur ve gurur duyuyorum.

SALİH MEHMET PARİM.

PARİM AHŞAP

ÜRÜNLERİMİZ;

-AHŞAP PENCERE SİSTEMLERİ

-AHŞAP KAPI SİSTEMLERİ

-PERGULE

-AHŞAP BİNA

-AHŞAP MERDİVEN

-PİKNİK MASALARI

-BANK İMALATI

-ÇİÇEKLİK İMALATI

-LAMBRİ İMALATI

İletişim

Yetkili
GSM
Telefon 0284 714 07 04
Faks 0284 714 02 46
Email info@parimahsap.com
Resmi Web Sitesi www.parimahsap.com
Adres S.S. Sanatkarlar Sitesi A.Blok No:5-6-7-9 ve E-Blok No:9 KEŞAN
Şehir EDİRNE

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri