Topçular Hırdavat

  • Hırdavat
  • İSTANBUL

Hakkımızda

TARİHİMİZ

Topçular ailesi, Ali Reis Topçunun 1800'lü yılların sonlarında kaptanlığı bırakarak Rize'de toptan gıda-kantariye satışına başlamasıyla ticari hayata girmiştir. 1923 yılında Rize'nin ilk şöförü olan Dursun Topçu'nun nalburiye-cam ticaretine başlamasıyla ticari hayattaki gelişim devam etmiştir. Üçüncü kuşak olan Mehmet, Yaşar, İbrahim ve İsmail Topçu kardeşler; inşaat, hırdavat ve elektrik malzemesi satışının yanında lastik ayakkabı imalatı ve satışı da yapmışlardır. Aile, 1957 senesinde İstanbul'da daha sonra Topçular Hırdavat Firması'na dönüşen Mehmet - Yaşar Topçu ve Kardeşleri Kollektif Şirketi'ni kurmuştur ve 1966 yılında da işlerini tamamen İstanbul'a nakletmiştir. 1977 yılında Anonim Şirkete dönüşen şirket 1981' de kendi bünyesinde sektörel bir ayrışma sonucunda Reis Makina A.Ş.' yi oluşturmuş ve ileriki yıllarda Makser Tanıtım A.Ş., Reis Yapı Ltd. Şti., Pasifik Dekorasyon A.Ş., 'nin kurulmasıyla birlikte bu organizeli ayrışma devam etmiştir.

Doksanlı yıllardaki dışa açılma süreciyle beraber hem ürün yelpazesini kalite ve çeşit açısından genişletmek hem de oluşan yeni piyasa koşullarında öncü rolünü sürdürebilmek için Amatör Kullanım mallarınıda yelpazesine katmış, bu sayede ülke çapında Amatör Kullanıcı, Hobi Kullanıcı diye bilinen yeni bir müşteri potansiyelinin oluşumuna tüm yurt çapında öncülük etmiştir. Uzun yıllara dayanan deneyimler sonucunda amatör kullanım mallarının çekiciliği bilinçli bir şekilde azalmasına rağmen Topçular Hırdavat A.Ş. tüm yurt çapında verdiği güven ve kalite sayesinde müşterilerine Amatör Kullanım mallarının fonksiyonunu benimsetmiş ve sürekli devam edecek yeni bir piyasa oluşumunda sağlam temellerin atılmasının öncülüğünü yapmıştır. Menşe ülke kavramının kaybolarak kalite eksenli marka kavramının önem kazandığı yeni dönemde Topçular Hırdavat A.Ş. dayandığı temel pirensiplerle müşterilerine kazandırdığı güven ve üstün hizmet anlayışı sayesinde amatör piyasaların yerleşmesine zemin hazırlamış ve bölgesel pazarlar hakkında tüketici bilinçlenmesine fiili bir olanak sağlamıştır.



VİZYONUMUZ

Yüksek memnuniyet düzeyine sahip çalışanları ve müşterileri ile ulusal ve uluslar arası düzeyde tercih edilen bir kurum olmak.



MİSYONUMUZ

Yurtdışından ithal ettiğimiz hırdavat ve el aletleri ürünlerini, uzun yıllar çalıştığımız ve çalışacağımız müşterilerimize ulaştırmak, yeniliğe açık, objektif ve sonuç odaklı yaklaşımlarımızla kurum kimliğimizi korumak ve kurumumuzun sürekli geliştirilmesi sağlamak.



DEĞERLERİMİZ

Dürüstlük

Liderlik

Profesyonellik

Yenilikçilik

Şeffaflık

KALİTE POLİTİKAMIZ

Ticari hayatta Topçular’ı Topçular yapan dürüstlük, liderlik, profesyonellik, yenilikçilik ve şeffaflık ana değerlerini her zaman iş anlayışının esas çerçevesi olarak kabul etmiş ve bunu bir gelenek haline getirme başarısı göstermiştir.

Yukarıdaki değişmez ilkelerimiz ışığında;

1. Müşteri gereksinimlerini anlamayı ve bu gereksinimleri karşılayarak müşteri memnuniyetini sağlamayı,

2. Tedarikçilerin sistemin ayrılmaz bir parçası olduğu gerçeğinden yola çıkarak iş birliğini arttırmayı,

3. Topçular A.Ş. de verimli, çalışkan, memnuniyet düzeyi yüksek, kendini sürekli geliştiren uyumlu bir ekip oluşturmayı,

4. Teknolojiyi ve yenilikleri yakından takip ederek sürekli gelişmeye açık olmayı,

5. Her düzeyde ihtiyaç duyulan eğitim faaliyetlerini belirleyip düzenli eğitimler tertip etmek ve rekabetin gereklerine göre şirketimizin gelişmesine özen göstermeyi,

6. Çalışanlarına sorumluluk ve yetki vererek en etkin katılımı sağlamayı,

7. Mevcut kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak hizmet vermeyi,

8. Topluma ve çevreye faydalı çalışmalar yapmayı,

kalite politikası olarak benimsemiştir.



FİRMAMIZ

Genel olarak İthalat-Pazarlama prensibi ile çalışmakta ve yurt dışından getirdiği malların tüm yurt çapında pazarlamasını yapmaktadır. Müşterilerine hizmet götürmeyi gaye edinmiş, tüm yurt çapında belirlediği talep piyasaları bazında daimi pazarlamacılar vasıtasıyla müşterileriyle doğrudan iletişimi tercih etmiştir.




Hızla kurumsallaşmanın yaşandığı firmamız Dış Ticaret Birimi, Muhasebe Birimi, Pazarlama ve Satış Birimi, Reklam ve Tanıtım Birimi, Depo ve Sevkiyat Birimlerinden oluşmakta ve bünyesinde herbiri alanında etkin ve kalifiye 35 kişilik bir ekiple hizmet etmektedir.



Sürekli gelişim ve öğrenme ilkelerini göz önüne alarak firmamız ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası almıştır.


Ürün yelpazesi sürekli genişlemiş zaman içinde oluşan müşteri bilinçlenmesine paralel olarak teknik hırdavatı da yelpazesine dahil etmiştir. El Aletleri, Havalı Aletler, Elektrikli Aletler, Aşındırıcılar, Ağaç ve Metal İşleme Makineleri, Kilitler, Hassas Ölçü Aletleri, Kesici Takımlar, Kaldırma Aparatları, Mobilya Aksesuarları gibi zengin ürün çeşitleri genel ürün portföyünü oluşturmaktadır.



İletişim

Yetkili Ali Reis TOPÇU
GSM 444 86 72 TÜRKCELL - VODAFONE - AVEA
Telefon 0216 444 86 72
Faks 0216 561 46 82
Email topcular@topcular.com.tr
Resmi Web Sitesi www.topcular.com.tr
Adres Abdurrahman Gazi Mh. Ebubekir Cd. İmamoğlu Sk. No: 2-C-2 34887 Samandıra Sancaktepe
Şehir İSTANBUL

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri