Mebosa Makine

  • Makine
  • İSTANBUL

Hakkımızda

1976...MESA Metal iki ortaklı bir firma olarak kuruldu. Faaliyet konusu sac ve demir şekillendirmeydi.

1978...Yüksel KARABACAK'ın ortaklığa katılımı ile ortak sayısı üçe çıktı.

1980'li yıllarda DMO başta olmak üzere kamu sektörü ve özel bankalar hedef suje seçilerek ihaleler izlendi, teknik eşya, sac möble türünde spot ve parti üretimler yapıldı.

1987...Kurucu ortaklarından birinin vefatı ve diğerinin emekliye ayrılması MESA Metal'de o günkü koşullara göre teknolojide ve organizasyonda hızlı bir yeniden yapılanmayı gerekli kıldı.

1989...Fiili çalışma mekanı 200m² den 900m² ye çıkarıldı.

1990...Elektrostatik toz boya teknolojisi benimsendi ve konveyörlü termoblok fırın sistemi kuruldu.

1992...Mekan genişlemesi devam etti ve 1500m² çalışma alanına ulaşıldı. Hukuki ve yönetsel yapı şirkete dönüştürüldü. Özellikle otomotiv sektörünün uluslararası standartlarına uygun elektrostatik toz boya talebini 'Tam Müşteri Tatmini' kapsamında karşılayacak yüzey hazırlama hattı kuruldu. Artan talep konveyörlü sisteme ek olarak BOX 1 ve daha sonra BOX 2 fırınlarının devreye alınmasını kaçınılmaz kıldı. Boyama kapasitesi 800-1000m² / gün kapasitesine ulaştı.

1996...Plastik enjeksiyon ünitesi de üretim hattına katılarak üretimde dışa bağımlılık süreci mevcut kapasite için optimal olgunluk dönemine ulaştı.

1997...Sanayimizdeki etkin yerini koruma amacıyla kapasite arttırmayı ve büyümeyi hedefleyen MESA Metal 3600m² lik fabrika inşaatına başladı.

1998...MESA Metal, ikinci plastik enjeksiyon ünitesini de üretim hattına katarak ve kendi ürünlerindeki bazı parçaları plastikten üreterek dışa bağımlılığa gerek duymadan plastik sektörün gelişimine ayak uydurdu.

1999...MESA Metal, yeni ürünü PRESTIGE Serisi elektrik dağıtım kutularının endüstriyel tasarım tescil belgesini TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ KURUMU'ndan aldı ve ikinci bir tasarım olan, montaj kolaylığı ve üstünlükleriyle inşaat sektörünün beğenisini kazanan TÜNEL KALIP Serisi elektrik dağıtım kutularını piyasaya sundu.

1999...Fabrika inşaatı sürerken makine yatırımları da devam etti, ikinci konveyörlü termoblok fırın sistemi robotik ve yüksek kapasiteli olarak kuruldu. Bu yatırım boyanabilir iş parçası boyutları ve boyama hızında kapasite artışını da beraberinde getirdi ve diğer fırınlarla birlikte yılda 1 milyon m² boyama kapasitesine ulaşıldı.

2000...Yüzey hazırlama hattı yeni fabrika binasına taşındı, revizyonunun ve ek banyo üniteleri montajının tamamlanmasıyla birlikte kaliteli bir toz boyama için tüm metal endüstrisinin ihtiyaçlarını tatmin edebilecek çeşitli yüzey hazırlama prosesleri devreye alınmış oldu.

2000...Kimyasal banyo atıklarının çevreye zarar vermemesi için arıtma tesisi kuruldu.

2004...Mebosa Makine Ltd. Şti. 6.Mayıs.2004 tarihinde Mesa Metal Ltd. Şti.'nin farklı faaliyet konularında iş hacminin artması sebebiyle ikinci bir firma olarak kurulmuştur.

2004...Artan talepler doğrultusunda Mesa Metal Ltd. Şti.'nin mevcut binasındaki üretim alanları ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalınca Mebosa Makine Ltd. Şti. kuruldu ve Metal-İş Sanayii Sitesi' ndeki 2200m² lik kapalı çalışma alanda faaliyetlerine başladı.

Mesa Metal Ltd. Şti.'nin mirası ve bilgi birikimini paylaşarak kurulan Mebosa Makine Ltd. Şti. elektrik dağıtım kutuları üretimini bünyesine aldı.

Metal bölümünde ürettiği kutuların toz boya işlemlerini gerçekleştirmek için batch toz boya hattı kuruldu.

2005...Endüstriyel yaş boya taleplerini karşılamak için toplam 11 kabinli, iki fırınlı otomasyon kontrol sistemli boyama hatları kuruldu. Boya öncesi yüzey hazırlığı için yüzey hazırlama hattı kurudu.

2006...Mesa Metal Ltd. Şti.'deki otomotiv sektörüne yönelik düküm parça yaş boyama bölümü Mebosa Makine Ltd. Şti.'ne taşınarak faaliyetlerine devam etti.

Mebosa Makine Ltd. Şti. MOODY International Kurumu'ndan TS EN ISO 9001:2008 Kalite Belgesini aldı.

2008...Mebosa Makine Ltd. Şti., PRESTIGE Serisi Elektrik Dağıtım Kutularına TS EN 60670-1 Sertifikası aldı.

2009...Mebosa Makine Ltd. Şti., TÜV SÜD tarafından verilen, içinde [DIN EN ISO 4063] ve [CEN ISO/TR 15608] sertifikalarını içeren, [EN 15085-2 CL2 (Welding of railway vehicles and components)] belgesini aldı.

HİZMETLERİMİZ;

-Yaş Boyama

-Toz Boyama

-Plastik Enjeksiyon

-Metal İşleme

ÜRÜNLERİMİZ;

Elektrik Dağıtım Kutuları

Taban Saclı Panolar

Modüler Sayaç Panoları

Kompanzasyon Panoları

Beton Muhafaza Kapakları

Montaj (Avadanlık) Kutuları


İletişim

Yetkili Serhan KARABACAK
GSM
Telefon 0212 671 56 51
Faks 0212 671 56 55
Email mebosa@mebosa.com
Resmi Web Sitesi www.mebosa.com
Adres MESA METAL ; İkitelli Organize Sanayi Bölgesi - Bağcılar Güngören Sanayi Sitesi Blok:3 No:45 PK:34670 Başakşehir - İSTANBUL

MEBOSA ; İkitelli Organize Sanayi Bölgesi - Metal İş Sanayi Sitesi Blok:8 No:50 PK:34670 Başakşehir - İSTANBUL
Şehir İSTANBUL

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri