Cms Jant Ve Makine

  • Otomotiv ve Yan Sanayi
  • İZMİR

Hakkımızda

TÜRK OTOMOTİV YAN SANAYİNİN LİDERİ

CMS Jant ve Makina Sanayi A.Ş'nin kurucusu Tonguç Ösen'in en büyük hedefi otomotiv yan sanayi sektörüne yatırım yapmaktı. Tonguç Ösen bu hedefinin ilk adımını 1955 yılında ortağı ile birlikte Türkiye'nin ilk alüminyum kalıp döküm şirketini kurarak gerçekleştirdi. Türkiye'nin en büyük jant üreticisi ve jant ihracatında lider olan şirketin temelleri ise 1980 yılında CMS Jant Ve Makina Sanayii A.Ş.'nin İzmir'de kurulmasıyla atıldı.




1985 yılında Ford Türkiye ve Fiat Türkiye için alüminyum alaşımlı jant üretimine başlayan CMS, bugün en son teknoloji ve yeniliklerin uygulayıcısı olarak "Hafif Metal Jant" sektöründe dünyanın önde gelen jant üreticilerinden biri olarak yerini koruyor.

Merkezi İzmir'de olan CMS' nin Pınarbaşı fabrikası, kapalı alanı 20.944 metrekare olmak üzere toplam 32.175 metrekaredir. Şirketin yıllık jant üretim kapasitesi 2 milyon adettir.

2003 yılında açılan Çiğli fabrikası ise kapalı alanı 14.770 metrekare olmak üzere toplam 30.838 metrekaredir. Şirketin yıllık jant üretim kapasitesi 2 milyon 200 bin adettir.

CMS Jant ve Makina Sanayi A.Ş.'nde 10" ile 22" çap arasında ve 4" ile 10" genişliğe kadar jant üretilmektedir. Üretilen jant modelleri ve aksesuarların tasarımlarında CAS,CAD,CAE,FEA ve döküm simülasyonu ve kalıp üretiminde ise CAD/CAM ve CNC teknolojileri kullanılmaktadır. ve Alçak Basınçlı Döküm yöntemlerini kullanmaktadır.

CMS' nin 2 satış şirketinden birisi olan CMS GMBH 1997 yılında Almanya (Frankfurt)'da kurulmuş olup, Avrupa alüminyum jant yenileme pazarının önemli oyuncularından birisidir. Serbest bölgede yerleşik satış şirketi olan CMS Otomotiv Dış Ticaret A.Ş. başta Doğu Avrupa olmak üzere Türkiye'ye komşu ülkelerde yenileme pazarını hedeflemektedir ve satışlarını doğrudan bu ülkelere yapmaktadır.

Başarı formüllerini, dünyayı sürekli izleyen, yeniliklere açık, kurumsal yönetime inanan, başarı ve planlama odaklı, yenilikçi ve sosyal sorumluluğunun bilincinde faaliyet göstermek olarak özetleyen CMS Grubu'nun 2003 yılından bu yana çeşitli dallarda aldığı ödül ve belgeler de bunun bir kanıtıdır.

Türkiye'nin ilk ve en büyük hafif metal jant üreticisi olan CMS Jant ve Makine Sanayii A.Ş., sosyo- ekonomik ihtiyaçlar doğrultusunda dengeli bir şekilde çevrenin korunması ve kirlenmenin önlenmesini içeren Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası sahibidir. Türkiye'deki otomotiv yan sanayi kuruluşlarının ancak yüzde 1'nin sahibi olduğu bu sertifika Temmuz 2003'de bağımsız denetçi kuruluş Bureau Veritas Quality International (BVQI) tarafından yapılan denetimler sonucunda, 23 Eylül 2003'de CMS Jant ve Makine Sanayii A.Ş.'ye verilmiştir.

Jant, aracın zeminle olan ilişkisini sağlayan, yaşamsal önemi olan bir parçadır. Araçlar seyir halindeyken yürüyen aksamla ilgili yaşanabilecek herhangi bir sorun tatsız bir soruna neden olabilir. İşte tam bu noktada, üstün kalite ile üretilmiş jantın önemi ortaya çıkar, CMS her zaman güvenli ve kaliteli jantlar üretir.
Boyut tasarım ne olursa olsun CMS her zaman, her koşulda güvenli ve sağlam üretime imza atar. Bir jantın dayanıklı ve sağlam olması birçok açıdan önemlidir. Bu nedenle, CMS her türlü yol ve kullanım koşuluna dayanıklı, uzun ömürlü olabilen jantlar üretmeyi başarır.

Sürekli gelişme hedefi olan CMS, liderliğini 2001 yılında Türkiye’ye ilk kez getirdiği Isıl İşlem Tesisleri’yle kanıtlamıştır. Bu teknoloji ile üretilen 350’den fazla farklı jant modeli, otomobilin motor gücünü, performansını yola kusursuz olarak yansıtır.

Hedefleri ile kalite anlayışını birleştiren CMS Türkiye’nin en büyük ilk 500 şirketi arasında yer alır ve her yıl bu başarı listesinin tepelerine doğru tırmanmaktadır.




İletişim

Yetkili Ayça TALAY
GSM
Telefon 0232 399 10 00
Faks 0232 399 10 10
Email info@cms.com.tr
Resmi Web Sitesi www.cms.com.tr
Adres CMS Jant ve Makina Sanayi A.Ş.
Kemalpaşa Cad. No:40, 35060 Pınarbaşı

A.O.S.B. ( Çiğli Fabrika)
10006 - 1 Sok. No.12 Çiğli

CMS Otomotiv Dış Ticaret ve Sanayi A.Ş. ESBAŞ
Akçay Cad. No: 144 Modül: 2 Gaziemir

CMS Automotive Trading GmbH - Almanya
Lanzstraße 20 - Gewerbepark 68789 St. Leon-Rot - DEUTHSCHLAND

Şehir İZMİR

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri