Pera Mühendislik

  • Asansör
  • İSTANBUL

Hakkımızda

PERA MÜHENDİSLİK MAKİNA VE SAN. LTD.ŞTİ

1992 yılında kurulmuş olan firmamız sadece hidrolik asansör konusunda faaliyet göstermekte olup konusunda uzmanlaşmıştır.

Türkiye'de asansör konusunda faaliyette olan firmalar arasında sadece hidrolik asansör konusunda çalışmasından dolayı ayrıcalığa sahiptir.

Merkezi İstanbul / Küçükyalı'da bulunan Firmamızın Ankara'da bir şubesi bulunmakta olup, diğer yörelerde yerel firmalar ile montaj ve bakım konusunda distribütörlükleri mevcuttur.

Yıllık ortalama 50 asansör tesisi gerçekleştiren firmamızın 25 çalışanı mevcuttur.

Üyelikleri;

İstanbul Sanayi Odası
İstanbul Ticaret Odası
Aysad (Asansör ve yürüyen merdiven sanayicileri derneği)

BAKIM SERVİS

Asansörler kullanım esnasında çeşitli etkenlere maruz kalmaktadırlar.Kullanım hataları,malzeme aşınması gibi olağan sebeblerden arıza yapabileceği gibi yetersiz bakımdan kaynaklanabilen arızalar nedeniyle de hizmet veremez duruma gelir ve buna bağlı olarak büyük çapta tadilatlar büyük masraflar gerektirebilir. Mevcut asansör yönetmeliğinde de belirtildiği gibi asansörlerde sürekli periyodik bakım yapılması zorunludur.Bakım hizmetini yüklenen firmanın "TSE hizmet yeterlilik belgesine haiz olması gerekmektedir. Firmamız bakım hizmetini,tesisin özelliklerine göre belirlenen periyotlarda uzman kadrosuyla yürütmektedir.

Bakım hizmet çeşitleri:

-Normal Bakım
-Asansör cinsine göre periyodu belirlenecek bakım hizmeti
-Arızalara acil müdahele
-Yedek parça garantisi
-Resmi mercilerde teknik muayene takibi
-Kısmi garantili bakım
-Normal bakıma ilaveten sözleşmede belirtilen bazı parçalar haricinde asansörün arızalanan tüm parçalarının ve sarf malzemelerinin bedelsiz -olarak temini ve tadilatı
-Komple garantili bakım
-Arızalanan tüm malzemelerin temini ve tadilatı sözleşme kapsamında bedelsiz olarak yerine getirilmektedir.

HİDROLİK ASANSÖRLERİN AVANTAJLARI
1- Asansörün makine dairesi binanın herhangi bir yerinde serbestçe seçilebilir, ancak kuyuya bitişik olması tercih edilir.

2- Klasik asansörlerdeki kuyu üstündeki makine dairesi maliyeti ortadan kalkar, enerji besleme hatları kısalır

3- Makine dairesinde titreşim oluşmaz,

4- Çatı konstrüksiyonunda hidrolik asansör mimarlara özgürlük tanır, asansörün teras katına da ulaşması mümkündür.

5- Asansörün getireceği statik ve dinamik yüklerin direk tabana iletilmesi, kolon, kiriş ve perde betonarmesinde tasarruf sağlar, Karşı ağırlık ve ona ait raylar olmadığından aynı asansör kuyusunda daha büyük kapasiteli asansör montajı mümkündür.

6- Klasik asansörlere kıyasla taşıma kapasitesinde çok daha yüksek toleransa sahiptir.

7- Tahrik motoru sadece asansör yukarı yönde giderken çalışır, aşağı yönde ise sistem kendi ağırlığı ile hareket eder. Bu avantaj herhangi bir olası arızada ( enerji kesilmesi, sigorta atması gibi) ilave enerji kaynakları olmadan kabinin aşağı yönde hareketini sağlar.


8- İniş hızı, çıkış hızına bağımlı olmadan yükseltilebilir. Bu avantaj, motor gücünü yükseltmeden, bina trafiğinin arttırılmasında kullanılabilir.

9- Elektrikli asansörlerde ancak yüksek maliyetlerle sağlanabilen
- kademesiz hız ayarlı hareket,
- darbesiz kakış ve duruş,
- otomatik seviyeleme, sürekli hassas kat ayarı gibi özellikler hidrolik asansörde standarttır.

10 - Hidrolik asansörlerde, Elektrikli asansörlere oranla daha az eleman (karşı ağırlık, fren balataları vs) mevcuttur. Dolaysıyla, montaj daha süratlidir ve bakım hizmeti -yani işletme- daha kolay ve ekonomiktir.

11- Elektrikli asansörlerde kabinin hareketi halat ve kasnak arasındaki sürtünme kuvveti ile gerçekleştirilir. Aynı zamanda duruşlar da yine frenlerde oluşan sürtünme kuvveti sayesinde gerçekleşir. Sürtünme olan yerde aşınma oluşacağından zaman içinde parça değişimleri kaçınılmazdır.

Hidrolik asansörlerde ise kabinin hareketi yağın akışıyla sağlanır. Sistemin hareketinde sürtünme kuvvetlerinin etkisi bulunmaz.




İletişim

Yetkili
GSM
Telefon 0216 417 22 64 - 0216 417 22 65
Faks 0216 417 22 66
Email pera@peramuhendislik.com
Resmi Web Sitesi www.peramuhendislik.com
Adres Avcılar Cd.Keklik Sk. No:11 815858 İdealtepe - Küçükyalı
Şehir İSTANBUL

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri