Aksa Doğalgaz Toptan Satış A.ş.

  • Akaryakıt, Lpg Ve Doğalgaz
  • İSTANBUL

Hakkımızda

Ali Metin Kazancı, 1968 yılında, AKSA Grubu şirketlerini meydana getiren girişimlerin temeli olan elektrikli motor fabrikasını kurmuştur. 80'lerin başında ise, AKSA Grubu, jeneratör üretimine başlamıştır.

AKSA, bundan sonraki 25 yıl boyunca ilave bir çok üretici ve işletmeci şirketlerin eklenmesiyle, elektrik enerjisi temini için makine ve ekipman üretimi konusunda uzman olan dünyadaki sayılı gruplardan biri olmuştur.
15 yıldan fazla bir süredir Türkiye'de pazar lideri olan AKSA, genişleyen faaliyetleri ile toplam yıllık satışının % 50 sini yurtdışına ihraç ederek dünya pazarında da önde gelen jeneratör üreticilerinden biri olmuştur.

1997 yılından bu yana faaliyette olan AKSA Enerji Grubu ise, çeşitli bölgelerde kurulmuş olan enerji santralleriyle, elektrik enerjisi üretimi ve satışı yapmaktadır. AKSA Enerji, uluslararası pazarlarda da, özellikle komşu ülkelerde, yatırımlarına devam etmektedir.


AKSA Grubu, 2003 yılının sonlarından itibaren, T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun yeni regülasyonları çerçevesinde, özelleştirme kapsamında, birçok bölgenin doğalgaz dağıtım lisansını almaya hak kazanmıştır.Yatırımlara ise 2004 yılının ikinci yarısında başlanmıştır.

AKSA'nın diğer bir yatırımı, turizm alanında olmuştur. Grup, Antalya-Kemer bölgesinde 1,116 yatak kapasiteli 5 yıldızlı bir otel satın almıştır. Bunun yanı sıra Kayseri'de kış turizmine hizmet verecek olan ikinci otel yatırımını da bitirmiştir.Grubun bu sektördeki hedefi, 2007 yılının sonunda 4,000 yatak kapasitesine ulaşmaktır.

İletişim

Yetkili Ergun YILMAZ
GSM
Telefon 0212 550 53 36
Faks 0212 550 53 38
Email erguny@aksa.com.tr
Resmi Web Sitesi www.aksa.com.tr
Adres Kocman Cad. No:2
Şehir İSTANBUL

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri