Yeni Kuvai Milliye Dergisi

  • Reklam ve Medya
  • İSTANBUL

Hakkımızda

Kuvayi Milliye Dergisi sizlerle birlikte, sizin tarafınızdan ve sizler için yeniden çıkacak.

2003 yılı başında, 37. sayıdan sonra düzenli yayınına ara veren Kuvayi Milliye'miz yeniden periyodik olarak konuşmaya, üretmeye, doğurup dokumaya başlayacak.

Bu arada Kuvayi Milliye sustu mu? Asla! Kuvayi Milliye, çeşitli platformlarda "konuştu", savaştı... Bu dönemde yapılanları da ayrıca paylaşacağız. Bu ara dönemde yapılanların en son örneği de yeniyol.org sitesi ile Kuvayi Milliye Dergisi kucaklaşmasıdır.

Ülkemizdeki ve Dünyamızdaki düşünce-davranış zenginliğine ve yoksulluğuna yeniden düzenli olarak müdahale etmeye başlayacak olan dergimizi tanımanız için eski sayılarımızı incelemeniz gerekir. Sitemizde gerek Kuvayi Milliye Dergisi'nden bölümünde, gerek Öner Gürcan Kütüphanesi'nde, dergi hakkında yeterli bilgiye ulaşabileceğiniz başyazılar, öneriler, programlar, çağrılar, araştırma-inceleme yazıları var. Türkiye gündemine göre yeniyol.org sitesinin ana sayfasında yayınladığımız Kuvayi Milliye yazıları da dergimizin önceki sayıları hakkında sizlere bazı ip uçları vermiştir muhakkak.

Bugünden itibaren "Kuvayi Milliye Yeniden Çıkarken" başlığı ile önceki Kuvayi Milliye yazılarımızı ana sayfadan düzenli olarak yayınlamaya çalışacağım. Böylece dergimizin 1996-2003 tarihleri arasındaki yayın faaliyetlerini sizlere tanıtıp, sizlerle paylaşacağım.

Ortaklaşa düşünüp davranmaya çalıştığımız insanlarımızla birlikte etkinleşmenin - aktifleştmenin, moral kazanmanın, umut ve ülkülerimize yeniden sahip çıkmanın, mümkün olan en geniş ve tutarlı kollektif düşünce ve davranış birliğine kavuşmanın gerçekleşebilmesi için; çıkış öncesi düzenleyeceğimiz toplantı, konferans ve seminerlerin ve de yeniyol.org ana sayfada yayınlayacağımız Kuvayi Milliye yazılarının son derece yararlı olacağına inanıyorum. Bizler, bu çalışmalarımızla, kendimize ve halkımıza olan güveni, hür inisiyatif kabiliyetimizi sonsuz geliştirmeyi amaçlamalıyız. Yayın için gerekli gördüğüm bu derinlemesine iç eğitim ve örgütlenmenin yanında; dergimizin öncülüğü ile bölgelerde çıkaracağımız Kuvayi Milliye Postası yerel gazetelerinin de yaşama geçirilebilmesi için bölgelerden gelen talepler doğrultusunda yerel toplantıların başlatılması gerektiğine inanıyorum.

Bu iki çalışma ile hem ulusal bazda çıkaracağımız dergimizin hem de yerel posta gazetelerinin daha bilinçli, kararlı, sağlıklı ve güvenilir insanlarımıza dayanması sağlanacaktır. 1919'ların heyecanı ve örgütlenme dinamizmi ile, "demir çarık-demir asa" tüm vatan sathında sürdüreceğimiz bu yaşamsal yapılanma sürecinde gerçekleşecek harmanlanma, arınma ve olgunlaşma ile hep beraber, yeniden kuvayi milliye diyebiliriz. Nasıl ki önceki Kuvayi Milliye dergimiz, tarihi kendisiyle başlatmayıp, kendisinden önceki tüm değerlerle birlikte düşünüp davranmaya özen gösterdiyse bizler de bu bilinç ve kararlılıkta sürdürmeliyiz Kuvayi Milliye mucadelemizi.

Bu mücadelenin sadece bir basın-yayın faaliyetinden ibaret olmadığını bilince çıkarmalıyız. Tıpkı bitkilerin yaşayabilmek için dalları ve yapraklarıyla ışığa yöneldikleri, kökleriyle toprağa sarıldıkları gibi; bizler de yaşamak için, kendimiz, çocuklarımız, yakınlarımız, halkımız, ülkemiz ve tüm insanlık için düşünüp davranmalıyız. İşte böylesine bir yaşam mücadelesinin, bir varlık-yokluk savaşımının, ister istemez içinde olduğumuzu anlamalıyız, kavramalıyız ve gereğini yapmalıyız...

İletişim

Yetkili Tünay ÖZTÜRK
GSM
Telefon 0212 534 19 10
Faks
Email k.milliye@hotmail.com
Resmi Web Sitesi
Adres İtfaiye cad. Hüsambey sok. N:13 K:3 Kırkçeşme mah. FATİH
Şehir İSTANBUL

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri