Elba Bant San.ve Tic.aş.

  • Ambalaj
  • İSTANBUL

Hakkımızda


Elba kollektif şirketi 1959 yılında lastik çizme -latex 'den mamul
bulaşık eldivenleri, ameliyat ve sanayi eldivenleri, tıpta
kullanılan flaster ve serum drenleri üretimleriyle faaliyete
başlamıştır.

1980 yılında İzole Bant ve koli bant üretimlerine başlamış, Ocak 1986 yılında Elba Bant Sanayi ve Ticaret A.Ş. ismiyle sadece koli bant ünitesini satın alarak
Koli Bant üretiminde ihtisaslaşma yolunu seçen Elba Bant sanayi ve Ticaret A.Ş. 1992 yılında kendi mülkü olan 4000 mt2 lik fabrika yatırımını tamamlamıştır.

ELBA , Hot-Melt sürme, baskı makineleri ve full automatic kesim
ve benzeri makine yatırımlarına yönelerek sektörün önde
gelen sanayi kuruluşlarından biri olmayı hedeflemiştir.

1986 yılındaki yıllık takribi 4 milyon mt2 koli bant üretimini 2005 yılına girildiğinde sadece koli bant üretimini yıllık 80 milyon mt2 'ye yükseltmiştir.

1997 yılında yapılan yeni bir yatırımla Türkiye de bir ilki gerçekleştirmiş ve tamamen ithalata dayalı olan koruyucu (protection ) yapışkanlı bant üretimine başlayarak PVC Alüminyum ,pencere ve kapı sistemleri ile poliüretan panel ve yüzey koruma gerektiren sektörlere baskılı ,baskısız değişik mikronlarda şeffaf -coex/siyah-beyaz Polietilen koruyucu bant ürününü müşterilerimizin emrine sunmuştur.

Koruyucu bant üretimine yönelik 2003 yılında makine parkuruna dahil edilen yeni bir makine ile koruyucu bant üretim kapasitesi iki katına çıkartılmıştır.

Elba Bant Sanayi ve Ticaret A.Ş. tam bir entegrasyon anlayışı
içinde karton masura 'dan başlayarak Hot-Melt ,Akrilik,
solvent tutkal sürme ünitelerinde ürettiği OPP koli bant ,
PE koruyucu ve maskeleme ve etiket ürünlerinin gerek
kesimini gerekse baskıyı kendi bünyesinde en üstün bir kalite anlayışıyla
gerçekleştirmektedir.


2006 yılının ilk yarısında 22.000 mt2 ye ulaşacak yeni tesislerinde üretimini sürdürecek ve bu parallelde makine parkuruna eklenecek yüksek kapasiteli solvent geri kazanım tesisi ile 6 renkli automatic flexo baskı makinesini parkuruna eklemek suretiyle Elba Bant A.Ş tam bir entegrasyona varmış olacak bu suretle konumunda bir dünya markası olma hedefini yakalayacaktır.

Yatırımları ve artan üretim kapasitesi ve kalitesi sayesınde birçok ülkeye mamullerini ihraç etmeye başlayan Elba bant A.Ş en yeni teknolojik gelişmeleri devamlı takip etmeyi hedeflemiş , bünyesine kattığı full automatic robotize makine parkurlarına yaptığı ilavelerden ayrı otomatik koli bantlama makinaları ,çemberleme,streç sarma otomatik kutu dolum , kolileme ,paketlemeyi de kapsayan makineleri anahtar teslim şeklinde koli bant kullanan müşterilerine yönelik ambalaj makineleri mümessilliklerini bünyesine dahil etmiştir.

Elba bant Sanayi ve Ticaret A.Ş. Tecrübeli ve eğitimli personeliyle müşterilerine süratli ve kaliteli hizmet vermeyi kendisine ilke edinerek bu bağlamdaki hedeflerini gerçekleştirmekte ve Ar-ge departmanı sayesinde insana ve teknolojiye yatırım yaparak kalitesini en üst seviyeye çıkartmayı hedeflemiştir.

Elba Bant Sanayi ve Ticaret A.Ş 2000 yılından beri almaya hak kazandığı ISO9000 kalite belgesini , 2003 yılında ISO 2000 versiyonuna göre revize etmek suretiyle bir üst belgenin devamına hak kazanmıştır.

Elba Bant Sanayi ve Ticaret A.Ş ,Genel Md .bağlı 8 ana departman ile yönetilmektedir. Finans - Muhasebe - Satış - Satın alma -Teknik - üretim -Kalite kontrol ve Ar-ge departmanları sayesinde dünyadaki teknoloji gelişmeleri takip ederek yenilikleri prosesimize adapte ederek müşterilerimize hizmet vermeyi aralıksız sürdürmektedir.

İletişim

Yetkili Mois KOHEN
GSM
Telefon 0212 422 18 63
Faks 0212 422 18 67
Email elba@elbabant.com
Resmi Web Sitesi www.elbabant.com
Adres Ambarlı Dolum Tesisleri Yolu Cihangir Mahallesi ŞEHİT JANDARMA KOMANDO ONB
AYHAN ARSLAN SOKAK NO.11 Avcılar - İST.
Öksüzce Çiftliği Mevkii 165 Ada 16 Parsel Veliköy Sanayi Bölgesi Veliköy Toplu Konutlar ilerisi VELİKÖY-ÇERKEZKÖY-TEKİRDAĞ
Şehir İSTANBUL

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri