Nurmak Vida Makina San.ve Tic.ltd.şti.

  • Makine
  • İSTANBUL

Hakkımızda

NURMAK VİDA Makine San.ve Tic.ltd. Şti 1966 yılında her türlü makine imalatına başlayıp 1986 yılından sonra ise vida makinaları imalatını gerçekleştirmiştir. 1993 Yılına gelindiğinde satıcı ve montaj sanayiindeki firmaların yoğun talebi üzerine her türlü vida imalatıyla sektördeki yerini almıştır. Bu alanda saç, sunta,metrik,paslanmaz, plastik,borazan, ispanyolet, kılavuz,üçgen vida imalatı yapılmaktadır.

Kurum kültürünü oluşturan ve kurumsal yapısını kuran, bu kültürü çalışanları ile paylaşan ve benimseten, eğitimlerle değişim alt yapılarını kuran, süreçlerini müşteri odaklı yöneten ve sürekli gelişme anlayışı ile devamlı kendini öz değerlendirmeden geçirerek yenileyen NURMAK VİDA Makine San.ve Tic.ltd. Şti yalın düşünce anlayışı ile sonsuz bir toplam kalite yolculuğuna çıkmıştır.

Şirketimizin yönetimi, personeli, bilgi birikimi, ürettiği malın kalitesi, teşkilat yapısı, gittikçe büyüyen üretim miktarı ile etkinliğinin sürmesi yanında, uluslararası rekabete hazırlanabilmek için bir proje anlayışı içinde üretileni güvence altına alan bir sistemde çalışıldığını belgelendirmek ihtiyacını duymuştur. Bu amaç ile şirketimiz ISO 9000 : 2001 Kalite Yönetim Sistemi standardına ulaşabilmek için çalışmalarına başlamıştır.

Yalnız belgeyi almakla işin bitmeyeceği, tam tersine durağı belli olmayan ileriye doğru sonsuz bir yolculuğa çıktığımızın bilincindeyiz. Günümüzde işletmeler, yaşamlarını sürdürebilmeleri için rekabetçi ortamda ne gerekiyorsa yapmaktadırlar . Dünyanın hemen her yerinde işletmeler üretim/hizmet faaliyetlerinde en iyi olmak ve bu rekabet ortamında yaşamak ya da rakiplere karşı üstün olmak için sürekli gayret göstermektedirler. Bu gayret, gerekli uyumu sağlamada yetersiz kalan klasik yönetim modelleri ile değil, 2000 li yıllara gerekli uyumu sağlayacak Toplam Kalite Yönetim Modeli ile olmaktadır. Bu modeli

benimseyen işletmelerin müşteri tatminini odak alarak müşterinin istediği mal ve hizmeti daha kaliteli ve ucuza üreterek ayakta kaldığı ve rekabet ettiği görülmüştür. Bu düşünceler çerçevesinde hareket ederek 2002 yılında "el ele zengin liğe" parolası ile bu yolculuğa çıkmamız gerektiğine inandık.

Toplam Kalite Yönetimi Yolculuğuna çıkışımız üst yönetimin değişime inanması, liderliği ve sorumluluğu altında başlamıştır.

Bu yolculuk içinde herkesin yer alması için çalışanların hepsine bu anlayışını benimsetilmesi ve bilfiil uygulamalara katılması gerektiğini düşünerek çalışanlara değer veren insan kaynaklarını geliştirme eğitimleri başlatılmıştır. Makine ve teçhizatı kullanan, kontrol eden ve geliştiren çalışanlar olduğuna göre onlar yeterli düzeyde motive olmadığında gerekli verim alınmayacak, israflar devam edecek, rekabet gücü azalacak ve Pazar payı yavaş yavaş kaybolduğundan müşterilerin daha kalitesiz ürüne/hizmete daha fazla bedel ödeyeceklerini düşünerek, çalışana değer veren bu proje içerisinde önce işletmede fiziksel şartların iyileştirilmesi yoluna gidilmiştir. Bu kapsamda çalışanların istekleri ve çalışanların memnuniyeti anketi sonuçları doğrultusunda faaliyetler başlatılmıştır. Çalışanlar kendilerine değer verildiğini hissetmeye başlamışlardır.

İnsan kaynaklarına yapılan en büyük yatırımın ve bu yolculuğun devamını sürekli geliştirerek sağlayacak olan Eğitimin önemi kavranmış olup bu konuda şirket içi eğitimlere ağırlık verilmiştir. Önce eğitim ihtiyaçları belirlenmiş, eğitim planları hazırlanmış ve bu programların uygulanarak değerlendirilmesi yoluna gidilmiştir. Değerlendirme sonucunda eksiklerimiz tespit edilmiş, çalışmalarımız daha da hızlandırılmıştır.

Grup çalışmasını teşvik ederek, aktif ve yapıcı olarak birlikte düşünmeyi sağlamak amacı ile iyileştirme çemberi rehberlik ve liderlik eğitimleri alınmış olup pilot olarak kullanılacak iyileştirme çemberlerinin çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca şirketimizde Kalite konseyi ve süreç uygulama grubu da bulunmaktadır.

Verilen eğitimlerle öneri sistemlerinin şirketimize neler kazandıracağı ve verimliliği nasıl artıracağı çalışanlara benimsetilmiş, bireysel öneri sistemine geçiş için alt yapı oluşturulmuştur. Verilecek öneriler öneri süreç uygulama grubu tarafından değerlendirilerek uygun görülenler ödüllendirilmektedir.

Paraya dayanmayan tanıma ve ödüllendirme sistemi geliştirilmiş olup, yıl içinde çalışması, iş disiplini, kalite anlayışı, verimlilik ve öneri katkıları konularında göstermiş oldukları üstün gayret ve örnek davranışlarından dolayı çalışanlarımız takdir edilmektedir.

Ayrıca kaliteyi sadece ürün kalitesi olarak düşünmeyerek iş kalitesi, hizmet kalitesi, iletişim kalitesi, proses kalitesi, çalışanların kalitesi ve hedeflerin kalitesi olarak geniş anlamdan düşünerek her 3 ayda bir kalite değerlendirme toplantısı yaparak tüm birim sorumlularının katılımıyla sistemimizdeki uygunsuzluklar için düzeltici ve önleyici faaliyetler görüşülüp gerekli çalışmalar planlanmaktadır.

Şirketimiz çalışanları, kalite yolculuğunda "el ele zenginliğe" parolası ile çıkmış olup, maaşlarını patronlarından değil, müşterilerinden aldıkları bilincindedirler. Bunun için tüm güçlerini müşterilerimizin beklentilerinin üzerine çıkan ürünler ve hizmetler doğrultusunda seferber etmeleri gerektiğini de anlayarak Toplam Kalite Yönetimi yolculuğu içinde tüm

faaliyetlerini değerlendirerek, sürekli daha iyiye ve daha doğruya yeni parolalarla ilerlemekte olup, bunun gururunu taşımaktadırlar.

TKY'nin şirketimizde yayılımı ile ilgili aşağıdaki süreci izlemekteyiz

Biz NURMAK VİDA olarak ekip ruhuna inanan, yaptığımız işleri sürekli iyileştirme anlayışı ile daha iyiye götürmeye çalışan, bunları yaparken herkesin katılımını sağlayan, yaratıcı düşünceleri ön plana çıkaran, çalışanlarının memnuniyetini önce insan ilkesiyle yükseltmeye çalışan, bu konuda devamlı faaliyetler gerçekleştiren ve çalışanlarımızın memnuniyeti yükseldikçe müşteri memnuniyetinin de yükseleceğine inanan, yalın düşünen, israfı sevmeyen, süreçlere ve sonuçlara devamlı analitik bakan, toplumu düşünen bir şirketiz. Yaptığını beğenmeyen ve sürekli iyileştirme anlayışı içinde olan bir şirket olarak her ne kadar Kalite Güvence Sistemi gereği bağımsız denetçilerle, kendi iç tetkikçilerimizle ve müşterilerimizle eksiklerimizi görüp iyileştirmeler yapıyorsak da kuvvetli yönlerimizi ve iyileştirmeye açık alanlarımızı daha farklı bir modelle ve gözle belirlemenin artık bizim için bir zorunluluk olduğunu düşünüyoruz ve katkılarınızı bekliyoruz

İletişim

Yetkili
GSM
Telefon 0212 563 12 09 - 0212 578 18 06
Faks 0212 563 46 22
Email nurmakvida@nurmakvida.com
Resmi Web Sitesi www.nurmakvida.com
Adres Fabrika :Kışla Cad. Havuzbaşı Sok. Zafer San. Sit. C Blok Kat:2 No: 38 Rami - Eyüp
İstanbul Mağaza :Kışla Cad. Havuzbaşı Sok. Zafer San. Sit. C Blok Kat:2 No: 38 Rami - Eyüp
Ankara Mağaza :Örnek San. Sit. 361 Sok. No: 10 Ostim
Şehir İSTANBUL

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri