Matbaa Haber

  • Matbaa Baskı Ofset
  • ANKARA

Hakkımızda

Bir dönemi arkamızda bıraktık. 2009 pek hatırlamak istemeyeceğimiz bir yıl olarak geride kaldı. Bir dönem biterken yeni bir dönem başlar. Yılın devretmesi için bir dönem tanımlamasını kullanmak biraz fazla zorlama bir yaklaşım. Ama bu tür söylemlere ve simgelere ihtiyacımız var. Yeni bir yıla yeni bir dönem olarak başlamak, en azından böyle kabullenmek, belki de içimizdeki dinamikler için katalizör etkisi yapar. Bu etkinin katlanarak artması ve ekonominin çarklarının bu sinerjiden ilave bir güç almasını diliyoruz.

Yeni döneme basım sektörü de yeniliklerle giriyor. Pasifik A.Ş.’nin Man Roland’ın yeni Türkiye temsilcisi olduğunu duyurmuştuk. Mat Grup da yeni bir temsilcilikle portföyünü güçlendirdi. Pasifk ve Manroland birlikteliği 10 Aralık akşamı verilen bir tanıtım kokteyli ile sektör mensupları ile resmen paylaşıldı. Aynı günün sabahı da KASAD’ın toplantısı vardı ve Manroland Pasifik A.Ş. ile bu toplantının konuğuydu. Manroland’ın Yönetim Kurulu üyeleri de bu etkinlikler çerçevesinde Türkiye’deydi ve Türk basım sektörünün simaları ile Manroland üst yönetimi karşılıklı görüş alış verişinde bulunma fırsatı buldular. Pasifik Manroland birlikteliği ile ilgili merak ettikleriniz, Manroland’ın yeni Türkiye politikaları röportajlarımızın satır aralarında.

ABG International Türkiye’de Mat Grup tarafından temsil edilecek. İngiltere merkezli firma dijital sonlandırma makineleri, sonlandırma hatları, etiket çözümleri, baskı kontrol sistemleri alanlarında faaliyet gösteriyor. Bu yeni temsilcilik ile Mat Grup, temsilciliğini yürüttüğü HP Indigo ile birlikte dijital cephesinde daha aktif olacak gibi görünüyor. Mat Grup tarafından satışı yapılan yeni 4 adet HP Indigo’da bunun bir göstergesi.

Hep sıkıntısını çektiğimiz bir konu var: Yurt dışında ülkemizi de, yaptığım işleri de iyi tanıtamıyoruz diye yakınırız. Bu konuda yeni girişimlerin olduğunu ve bir plan çerçevesinde bir şeyler yapılmaya başlandığını artık biliyoruz. İstanbul İhracatçı Birlikleri bünyesinde bir süredir bir çalışma yürütülüyor. İstanbul İhracatçılar Biriliği bünyesindeki Ağaç ve Orman Ürünleri Birliği Yönetim Kurulu’nda sektörün yakından tanıdığı bir kuruluşumuzun, Levent Ofset’in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çolakoğlu görev yapıyor. Çolakoğlu ile bu konu üzerine konuştuk. Ve gördük ki artık bizim de Avrupa ülkelerine dönük sektörel lobi faaliyetlerimiz var. Bu yazımızın ilginizi çekeceğini düşünüyoruz. Konu ile ilgili öneri ve katkıda bulunmak isteyenler Levent Çolakoğlu’na ulaşabilirler.

Önümüzde Paperworld fuarı var. 30 Ocak 2 Şubat tarihleri arasında Frankfurt’ta gerçekleşecek olan fuara bu yıl 30’u aşkın Türk firması katılıyor. Yıllardır fuara katılan firmalarımız da var ve onlar artık fuarın gözde firmaları arasına girmiş durumdalar. Büyük bir görsel etkinliğe sahne olacak fuarı izlemenin, özellikle arayış içerisindeki sektör mensuplarına çok şey katacağını düşünüyoruz.

Ocak 2010 sayımızın konusu baskı hazırlık: yazılımlar ve prova sistemleri... Bu alanda etkinlik gösteren firmalara sayfalarımızı açtık ve gelen yanıtları sizler için derleyerek sayfalarımıza yansıttık. Yararlanacağınızı düşünüyoruz.

Bu sayımızın forum sayfaları biraz farklılık arzediyor. Mat Grup’tan Yalçın Alganer Hindistan ve Teknova’dan Ahmet Sezginel Güney Afrika Cumhuriyeti seyahatleri sırasındaki izlenimlerini bizimle paylaştılar. Birer gezi yazısı tadında ama bir yandan da felsefi ve ticari bakış açıları içeren bu yazıları da ilgi ile okuyacağınızı düşünüyoruz.
2010’da yüzümüzün daha çok gülmesini ve bol kazançlı, az sorunlu günler diliyoruz...

İletişim

Yetkili Tamer ARDIÇ
GSM
Telefon 0312 495 10 80 - 0312 495 37 55
Faks 0312 495 23 45
Email matbaahaber@matbaahaber.com
Resmi Web Sitesi www.matbaahaber.com
Adres Birlik Mahallesi 6. Cadde 45-4 Çankaya
Şehir ANKARA

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri