İnta Spacetürk

  • İletişim
  • ANKARA

Hakkımızda

Şubat 2001 tarihinde kurulmuş olan INTA Spaceturk Aralık 2001 tarihinde Ankara'da 1500m2 lik kapalı alanıyla modern binasından Ikonos uydusunun bölgesel işletimi ve görüntülerinin satışı alanlarında faaliyet göstermeye başlamıştır.

Ikonos uydusunun işletimi nedeniyle ilk aşamada Space Imaging Eurasia markasıyla pazara çıkan firmamız daha sonra Spot Image firması ile yapmış olduğu SPOT5 uydusu görüntülerinin dağıtım anlaşması ve sunulan servislerin çeşitlenmesi sonrasında INTA SPACETURK tescilli markası ve İNTA Uzay Sistemleri İletişim A.Ş. ticari ünvanı ile faaliyetini sürdürmeye devam etmiştir. INTA SPACETURK Mart 2009 dan başlamak üzere GoeEye firmasının 1m çözünürlüklü Ikonos uydusu yanısıra, 50cm çözünürlüklü GeoEye-1 uydusu görüntü ürünlerini münhasıran Türkiye, Azerbeycan ve Gürcistan’da dağıtımına başlamıştır. Diğer taraftan zaman içerisinde oluşan yeteneklerini savunma sektörüne de aktarmaya başlayan INTA SPACETURK bugün askeri pilot eğitim simülatörleri için uydu görüntülerine dayalı görsel veritabanı üretimi ve bilgi işlemeye yönelik sistem çözümleri sunmaktadır. Amacımız uzaktan algılama sektöründe çok yönlü yeteneklere sahip, çok kaynaklı ve müşteri odaklı çalışma prensibimiz ile Avrasya bölgesi ve ötesinde pazar lideri olmak ve savunma sektöründe uçuş simülatörleri ile bilgi sistemlerine yönelik uzmanlık çözümleri sağlamaktır.

Ülkemizin güçlü gruplarından Çukurova Holding bünyesinde Anadolu A.Ş. ve bir girişim sermayesi firması olan Uydusan A.Ş. Ortaklığında kurulan INTA SPACETURK sadece grubun diğer firmaları değil ülkemizin bilişim teknolojileri firmaları arasından ileri teknoloji uygulamaları ve uzayın kullanımı alanında ülkemizin öncü bir firması olarak ön plana çıkmaktadır.

Çukurova grubu şu anda 140'ın üzerinde şirkete sahiptir. Bunlardan 19 tanesi yabancı yatırım ve 13 tanesi ise Türkiye'de kurulu ortak girişim şeklindedir. Türkiye'deki ve dışarıdaki Çukurova şirketlerinde 31.500'den fazla kişi çalışmaktadır.

Anadolu Uluslararası Ticaret ve Taşımacılık A.Ş. (Anadolu A.Ş.) Türkiye’deki tek fiziksel ve bağımsız gemi yakıtı sağlayıcısı olarak, taşımacılık merkezi İstanbul’da hizmet vermektedir.

Uydusan A.Ş. uzay teknolojileri alanında yatırım yapma ve görüntü uydularının ticarileştirilmesi konusunda vizyon sahibi girişimciler tarafından oluşturulmuş bir girişim sermayesi firmasıdır.

INTA Spaceturk Gölbaşı tesislerinde Ikonos uydusunun görevlendirilmesi, görüntülerin uydudan indirilmesi, çeşitli uydulara ait uydu görüntülerinin işlenmesi, Coğrafi Bilgi Sistemleri geliştirilmesi gibi teknik faaliyetler yürütülmektedir.

İletişim

Yetkili
GSM
Telefon 0312 612 23 70
Faks 0312 612 23 90
Email info@spaceturk.com.tr - nkose@spaceturk.com.tr
Resmi Web Sitesi www.spaceturk.com.tr
Adres Haymana Yolu 12.km, Gölbaşı
Şehir ANKARA

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri