Sezgin Asansör Ve Yürüyen Merdiven

  • Asansör
  • GAZİANTEP

Hakkımızda

ASANSÖR TARİHÇESİ

Bugün dünyamızda harika bir dikey taşıma aracı olarak kullandığımız ve insanlığın hizmetine sunulan asansör ilk olarak Avrupa'dan bütün dünyaya yayıldığını günümüze kadar gelen belgelerden öğreniyoruz. Çok eski çağlardan orta çağa, 13. yüzyılın başlarına kadar kaldırma araçlarının arkasındaki güç, insan ve hayvan gücüydü. Eski Roma İmparatorluğu saraylarında katlar arasında inip çıkan dolapların bulunduğunu yazıtlardan öğreniyoruz. Romalı mimar VİTARÜS M.S. 26 yılında yazmış olduğu eserde, Roma'da M.Ö. 236 yıl önce dahi yük kaldırmak ve indirmek için bir takım araçlarından söz etmiştir. Daha sonra bu dolapların ilkel bir asansör olduğuna o zamanki bilim adamları karar vermişlerdir. Orta çağ dönemlerinde buna benzer dolapların (asansör), manastırların duvarlarında dışarıdan faaliyet gösteren asansörler olduğu bilinmektedir. Bu tür asansörlerin daha çok savunma ve korunma amacıyla, düşmanların gece baskınları yaparak içeriye girmesinin önlenmesi için yapıldığı düşünülmektedir.

Çok değil tam 3 yıl sonra, ülkemizde ilk asansör İstanbul'da tarihin saklı olduğu bir kent Altın Boynuz'un büyüleyici güzelliğine bakan, Orient Express yolcularını ağırlamak için inşa edilen Pera Palas otelinde, 1892 yılında Fransız Mimar Alxander Valley tarafından kurulmuştur. Pera Palas Beyoğlu'nda ilk elektrik kullanan bina olmakla birlikte, Türkiye'nin en eski elektrikli asansörü de burada bulunmaktadır. (1892) Otelin en güzel köşelerinden birini oluşturan asırlık asansör adeta Pera Palas'la bütünleşmiş, yenilerine taş çıkarırcasına günümüze kadar güzelliğini ve ihtişamını koruyarak gelmiştir. 5 kişi (400)kg bir ağırlık taşıyabilen asansörün haftada bir bakımı ve yılda bir kez de muayenesi yapılmaktadır. Bir Lift boy’un idare ettiği asansörde şimdiye kadar önemli bir kazanın meydana gelmemesi yüzyıllık asansörün gurur kaynağı olmuştur.

Tam 15 yıl sonra ülkemizin ve Ege bölgemizin incisi olan İZMİR’DE 1907 yılında Musevi vatandaşımız Nesim Levi tarafından Karataş semtinde bir asansör kuruldu. Özelikle yaşlı ve sakatların kullanımı için yapılan bu asansör önceleri su buharı ile çalışıyordu. Bugün ise elektrikle çalışıyor. Bu yapı İzmir'in tarihi asansör kulesiydi. 60 metre yükseklikte olan bu kulede 55 metre seyir mesafeli iki asansör bulunuyor. Yakın bir döneme kadar bozuk olan asansörler 1995 yılında İzmir belediyesi tarafından restore edilmiştir. Asansörün üst katında dinlenmeniz ve İzmir körfezinin eşsiz manzarasını seyretmenize olanak sağlayan bir kafe ve restaurant bulunmaktadır. Bu tarihlerden birkaç yıl arayla özellikle İstanbul'un Beyoğlu semtinde birçok asansör inşa edilmiş ne yazık ki bunlar yapılan imar tadilatlarında ya da yıkılan binaların yerine yenilerin yapılması sureti ile bu tarihi asansörler yok olmuştur. 19.yüzyılın başlarında dünyada, asansörlerde yapılan teknolojik devrimler sayesinde hızla ivme kazanarak uluslararası dev firmalar kurulmuş ve asansörde adeta bir teknolojik devrim yaratılmıştır. Bugün hızları saniyede 8 metre olan ve 400 metreye kadar yükselen asansörler yapılmaktadır. Üstelik bu asansörler rahatlıkla 20–25 kişiyi taşıyabilen akıllı asansörlerdir.

Akıllı asansörlerden çok kısa olarak söz etmek gerekirse bu asansörler bina yolcu trafiğine göre tasarlanmış, hatta otomasyon sistemi sayesinde yolcunun kullanım alışkanlıklarını takip ederek, örneğin her gün bir kattan asansöre binen yolcu, birkaç gün sonra sistem sayesinde otomatik olarak algılanır ve asansör yolcuyu o katta hazır bekler. En önemlisi her hangi bir tehlike anında asansörün veri bankasında biriken bilgiler sayesinde, sistem asansörlerin öncelikle hangi katlara yöneleceğini kendisi belirler. Asansör dolduğunda diğer katlara uğramadan gider ve vakit kaybının önüne geçer. Ayrıca bu asansörler UPS beslemeli yapıldığı takdirde, elektrik kesilmelerinde veya jenarötör arızasında asansörlerin kat arasında kalması da önlenebilmektedir...


Firmamız 1974 Yılından Beri Asansör Ve Yürüyen Merdiven Satışı Ve Montajı Yapmaktadır. Bir Çok İlde Ve Yurt Dışında Yapmış Olduğumuz Ürünlerimiz Müşteri Memnuniyeti Her Zaman Kalitemizin Teminatı Olmuştur. Teknik Mühendislerinize Proje Hizmetleri Vermekteyiz. Ürünlerimiz (Ce)Belgelidir Satış Sonrası 10 Yıl Yedek Parça Garantisi Veriyoruz.



SEZGİN ASANSÖR VE YÜRÜYEN MERDİVEN; bugüne her yaptığı işleri yasal şartlara ve mevzuatlara uygun üretmek felsefesi ile çalışma hayatına devam etmektedir.

Mekanik, elektronik ve görsel bileşenlerden oluşan ve modern dünyanın vazgeçilmez öğelerinden biri olan asansörler, gün geçtikçe gelişen toplumumuzdaki öneminide arttırıyor. Ülkemiz ,büyüme ve çağdaşlaşma çabalarını sürdürürken , yapılanmanın her alanında olduğu gibi asansör sektöründe de bu çağdaşlaşma sürecine ayak uydurma girişimleri gözleniyor.Uzun yıllardır bu sektörde hizmet veren firmamız ise bu sürece ayak uydurma uğraşının ötesinde , yılların deneyimi ve tecrübesiyle altına imza attığı birçok projenin gururuyla yakın gelecekte kendi alanında sektörün en iyilerinden biri olmayı hedeflemektedir.

Dinamik kadromuz, farklı bakış açımız ve kendimize özgü tasarımlarımızla faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Kalite ve müşteri memnuniyeti esaslarını göz önünde bulundurarak hizmet ağımızı genişletmeyi hedeflemekteyiz.

SEZGİN ASANSÖR VE YÜRÜYEN MERDİVEN, kurulumundan itibaren bu doğrultuda hareket ederek bugünkü başarısını kanıtlamıştır ve kanıtlamaya devam edecektir. Yatırımlarını artırarak siz değerli müşterilerimize daha iyi hizmet vermek ana hedeflerimizden ilki olmuştur.

İletişim

Yetkili Mehmet SEZGİN
GSM
Telefon 0342 241 66 67
Faks 0342 235 09 57
Email mehmet_sezgin_27@hotmail.com
Resmi Web Sitesi
Adres Atakent Mahallesi Atakent Sitesi B.4.Blok Altı No:6 MERKEZ
Şehir GAZİANTEP

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri