Ün-Sal Makina Ve Sondaj Sanayi

  • Metal ve Yan Sanayi
  • İZMİR

Hakkımızda

1-BÖLGENİN HİDROLOJİK ÖZELLİKLERİ
Su alinan birimlere akifer adi verilmektedir ve üç kisma ayrilmaktadir.Sondaj faaliyetleri bu bölgenin özeliklerine göre farklilik gösterebilmektedir.
a)Kırıntı akifer : Çakil ve kumlu birimlerin yer aldigi akifer ortamlaridir.Geçirim özellikli olup su tutma özelligi genistir.
b)Karstik akifer : Bu akiferde olusan bosluklarda su birikimi meydana gelmektedir ve bu birimlerde su tasima kapasitesi oldukça yüksektir.
c)Kırıklı akifer : magmatik ve metamorfik birimleri bünyesinde olusan bu teknotizma ve metomorfizma etkisiyle olusan kirik,çatlak,eklem takimi gibi sistemlerde su olusmaktadir.Bu sistemde su potansiyeli lokal olarak degisiklik gösterebilmektedir.

Sondaj makinaları ve pompalar
Sondaj makinası kısaca, bir kızağa veya kamyona monteli basit yapılı sondaj donanımı olarak tanımlanabilir. Büyük sondaj donanımlarında ayrı ayrı makinalarca yürütülen işlevler sondaj makinalarında birleştirilmiş

ve bir makina tarafından yapılma olanağı getirilmiştir. Genellikle sığ sondajların açımında kullanılırlar. Döner sondaj donanımında döner masanın yerine sondaj makinalarında morset bulunur. Sondaj makinaları çoğunlukla etüt, maden ve su amaçlı kullanılırlar. Sondaj makinaları delme yöntemine göre üç gruba ayrılırlar :

Rotari sondaj makinaları
Darbeli sondaj makinaları
Kombine çalışsan sondaj makinaları
Ayrıca montaj durumuna göre rotari makinaları üç sınıfa ayırmak mümkündür :

Kızaklı sondaj makinaları : EİE ‘ deki sodaj makinalarının tamamına yakını bu tiptedir.
Özel amaçlı sondaj makinaları : Bunlardan Hausher sondaj makinalarının hareketli paletleri vardır. Genellikle enjeksiyon sondajlarında kullanılırlar.
Bindirilmiş sondaj makinaları : Bir kamyon ya da römorka montelidir. EİE ‘ de 2 adettir.

İletişim

Yetkili
GSM 0 507 313 73 43
Telefon 0 232 433 07 20
Faks 0 232 433 30 93
Email
Resmi Web Sitesi www.unsal-makina.com
Adres 1202/2 SOKAK NO:80-F
YENİŞEHİR
Şehir İZMİR

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri