Priene Garden Pansiyon

  • Otel Pansiyon ve Clubler
  • AYDIN

Hakkımızda

Antik çağın en büyük tarihçilerinden olan, aynı zamanda tarihin babası olarak bilinen "Anadolulu HEREDOT", kitabında bölge için şöyle der :
"Panionionda toplanan Iyonlar, kentlerini bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzü altına ve en güzel iklime sahip yörede kurmuşlardır. Güneyden başlayarak ilk kentleri Miletosdur; hemen sonra Myus ve Priene gelir..."

PRIENE
12 İyon kenti olan Milet, Priene, Myus, Efes, Kolophon, Eritrai, Klazomenai, Foça, Samos, Kios, Teos, ve Lebedosun meydana getirdikleri dini ve siyasi birliğin toplantı merkezi olan "Panionion", Prienenin sınırları içinde kalıyor ve buradaki törenleri Priene'liler yönetiyorlardı. Bu da Prienenin önemini arttırıyordu. Gerçekten de Milet, Didim ve Priene Antik Kentlerinin yer aldığı bölge, Anadolu'nun en güzel bölgelerinden birisidir.Priene'nin kelime anlamı"Hisar Yurdu" demektir. Priene kentinin ilk yerleşiminin nerede kurulduğu belli değildir. Kent M.Ö. 350 yillarina doğru bugünkü yerinde yeniden inşaa edilmiştir. Milet'li ünlü şehirci-mimar "Hippodamos"un, kendi adıyla anılan "Hippodamos Planı"na göre yeniden inşaa edilen bu kent, arkeolojide Hellenistik çağın en güzel kentlerinden biri olarak bilinir.

İzmir'den Geliyorsanız ve özel aracınız yoksa önce Sökeye, Söke minibüs garajına gelin. Buradan Priene Güllübahçe yazılı ön panelleri bulunan Minibüslerle yarım saatlik yolculuktan sonra Priene'desiniz. Minibüslerin son durağı Güllübahçeden sonra Prien'in bitişiğindeki Turunçlar mahallesi. Meydandaki kahvehanelerde veya Şelale'de çay içebilir, yerli taştan hediyelik eşyalar yapan dükkanı ziyaret edebilir ve ardından Prien'i ziyaret edebiirsiniz. Yer yer mermer merdivenli Hafif bir yokuş tırmanacaksınız ama Athena tapınağına vardığınızda bir zamanlar deniziyle kocaman bir körfez olan Söke ovası ayaklarınızın altında ve buna değer....
İzmirden geliyorsanız ve özel aracınız varsa Güllübahçe kasabasında Petrol istasyonu var (Priene Petrol) aracınızı bilet gişesinin önüne parkedebilir ve Prien'i gezebilirsiniz.
Priene Garden Pansiyon Söke'nin Güllübahçe kasabasında, Turunçlar mahallesinde, Priene antik kentinin yanı başında yer alır.

Çınar ağaçlarıyla süslü Turunçlar mahallesinde eskiden kalma su değirmeninin olduğu yerde bugün Şelale Restaurant vardır.

Sessiz, Sakin Bir kaç günlük tatilleriniz için ideal konaklama
Tüm gün boyunca dinlenebilir, havuza girbilir, yürüyüşler yapabilir, Priene antik kentini keşfe çıkabilirsiniz.

bu yıl yapılan yüzme havuzu mandalina bahçesinin yanıbaşında. Çimenlerin üzerinde güneşlenebilir, kafesinde gölgede içkinizi yudumlayabiilirsiniz.

Odalarında 24saat sıcak sulu wc-duş, 1 duble + 1 tek yatak her odada standart. Buzdolabı bulunur. pencereler ve kapı iç avluya açılır. Duvarlar kalın ve eski moda taşduvardır.

Söke - Güllübahçe'de Turizm Bakanlığı Belgeli Konaklama Tesisi
2500 m2 alan üzerine kuruludur.
Mandalin bahçesi içerisinde, 16 oda kapasiteli, restaurantı ve otoparkı da olan Prien Pansiyon yaz kış açık.
Damak zevkini okşayacak yemekleri, mezeleri ve ızgara çeşitleri ile Şelale Restaurant bar'ı, yüzme havuzu ve Havuz Snack bar'ı pansiyon kompleksi dışında mevcut.

Rezervasyonlarınız için iletişim bilgilerimiz sayfadadır. E-mail atabilir, telefon açabilir, fax çekebilirsiniz. Özel gruplarınız için lütfen önceden arayıp bilgi ve fiyat alınız.

İletişim

Yetkili Hasan ALKAN
GSM 0 542 542 87 87
Telefon +90 256 547 17 25 - +90 256 547 10 09 - +90 256 547 15 59
Faks 0 256 547 17 25
Email prienegardenpension@hotmail.com
Resmi Web Sitesi www.didimguide.com/guide/hotel/prienegarden
Adres Turunçlar Mahallesi Gül sokak no:8 Güllübahçe-SÖKE
Şehir AYDIN

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri