Sefa Pansiyon

  • Otel Pansiyon ve Clubler
  • KARABÜK

Hakkımızda

Geriye doğru 3000 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Safranbolu pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış ve günümüze bir kültür zenginliği olarak ulaşmıştır. Özellikle Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve eşsiz konaklar gelenlere hayranlık uyandıracak niteliktedir.
1975 yılında Anıtlar Yüksek Kurulunun Safranbolu’yu kentsel sit ilan etmesi ile akademik düzeyde başlayan kente olan ilgi , zamanla ülkemiz sınırlarının dışına taşmıştır. 90’lı yılların başından bu yana küçük ve orta ölçekli turistik tesislerin oluşumu ile turizm ilçe ekonomisindeki yerini hissettirmeye başlamış, terk edilen konaklar, otel, lokanta gibi işlevlerle yaşama dönüştürülmüş, bozulan arnavut kaldırımları yeniden yapılmış, anıtsal eserler restore edilmeye başlanmış, kaybolmak üzere olan el sanatları turistik amaçla yeniden canlılık kazanmıştır.
Geleneksel Türk mutfağının zengin yemek çeşitlerini Safranbolu Mutfağında da görmek olasıdır. Yöreye özgü yemek türlerinin yanısıra, sonbaharda günümüzde daha çok köylerde yapılan kış hazırlıkları dikkat çeker.

Bunlar: domates salçası, tarhana, yayım (erişte), asma yaprağı salamuru, dut pekmezi, üzüm pekmezi, üryani erik kurusu tavşut (elma kurusu),dut kurusu, elma ayva kızılcık (kiren)suyundan yapılan marmelat kışın sulandırılarak içilir.Evlerde saç ekmeği denilen yufka yapılır.Saç ekmeği serin bir yerde saklanır, ihtiyaç oldukça sulanarak yumuşatılır, üstü örtülüp bir süre bekletildikten sonra kare veya dikdörtgen şekilde katlanarak sofraya konulur. Yeşil fasulye, etli dolma kavrulmuş kıyma sarılır. Eskiden daha çok önem verilen Kıyma ve kavurma, tavalarda uzun süre pişirilip kavrulur, kıyma sahanı denilen büyük sahanlara doldurulur, soğuduktan sonra kalıplaşan kıymalar serin bir yerde korunur.Kış boyunca bu kıyma kalıplarından küçük parçalar halinde kesilerek yemeklerde kullanılır. Özellikle tarhana çorbası, yayım ve bükmede kullanılır.
AYRICA beldemizde gezmek üzere tarihi müze evlerimizde mevcuttur.

Sefa Pansiyon Safranbolu'nun en güzel noktasında eski çarşıya 2km. Şehir Merkezinde Pansiyon'umuzun hemen yakınların da Alış- Veriş Merkezleri, Hastanesi, Eğlence alanları, Restaurantları ve her türlü imkanlara sahip 20 yataklı 10 odalı çok şirin bir pansiyondur.

Bunların içerisinde ülke içinden tutun da; JAPONYA, FRANSA, ALMANYA, KORE... gibi değişik ülkelerden gelen bir çok misafiri ağırladık. Pansiyonumuz da en fazla üzerinde titrediğimiz konu Temizlik olmuştur. Ve bu konuda asla taviz vermedik.
Pansiyonumuzu diğerlerinden ayıran fark ise yöresel ürünlerle elde edilen ve hazırladığımız sabah kahvaltımızdır. Kahvaltımız da kahvaltılıkların dışın da birde tereyağın da hazırlanmış köy yumurtası kullandığımız yağda yumurta müşterilerimize sunulmaktadır. Ayrıca gelen misafirlere gezilmesi gereken noktalar konusunda Sefa Pansiyon olarak rehberlik hizmeti vermekteyiz

İletişim

Yetkili Erdoğan KAYA
GSM 0 543 484 63 36
Telefon 0 370 712 28 23
Faks 0 370 712 00 05
Email
Resmi Web Sitesi www.pansiyonsefa.com
Adres Kaya Erdem Cad. No:23 Safranbolu
Şehir KARABÜK

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri