Sultan Balı

  • Gıda
  • İSTANBUL

Hakkımızda

Sultan Karakovan Balı,
Doğadaki en nadide çiçeklerin özlerinin bir araya getirilerek insan oğluna sunulan ve tüm dertlere deva olan bir üründür. Biz Sultan Karakovan Balı`nı en doğal haliyle sunmayı hedefleyerek, 4 yıllık Ar-Ge çalışması sonucunda , hiçbir şüpheye ve hileye yer vermeden herkesin güvenerek alabileceği bir haliyle ve tüm sertifikasyon kuruluşlarından tahlilleri yaptırılarak saflığı tescil ettirilerek sizlere sunmaktayız.

Neden böyle bir ürün üretmeyi hedefledik?

Çünkü piyasada karakovan balı adı altında çok kalitesiz şekerli ve mumu doğal olmayan ballar satılmaktadır. Evet biz şifa olan bu ürünü adını aldığı karakovanıyla ve en doğal haliyle üreterek sizlere sunmayı hedefledik..
Bu ürün 32 farklı bölgede zirai tarımsal ve kimyasal ilaçların kullanılmadığı alanlarda onbinlerce çiçeğin özünden arılar tarafından üretilmiştir.
Bu ürün Türk patent enstitütüsünden tasarım tescilli ve patentli ürünüdür. Tarım ve Köy İşleri bakanlığının izni ile üretilmiştir.
Karakovan balının temel özelliği,

doğal bitki örtüsündeki ıhlamur, ada çayı, dut, böğürtlen ve deve dikeni gibi çiçek özlerinin, içi oyulmuş ağaçlarda hiçbir suni ürün kullanmadan toplanıp oluşumunu doğal olarak tamamlamış olmasıdır.
Türkiye'nin yüksek yerlerinde yetişmesi,

çiçek bakımından zengin olduğu kadar doğallığı adına da oldukça etkilidir. Ülkemizde üretimi gerçekten sınırlı düzeyde olan karakovan balının üretimi oldukça zahmetli ve koloni başına üretim az olduğundan genelde üreticilerin tercih etmediği bir türdür. % 100 gerçek bal olan karakovan balı, iyileştirici özelliği ile ön plana çıkıp antiseptik bir rol oynar. Yanık tedavilerinden, ülser gibi ciddi mide sorunlarına kadar boğaz ve göz enfeksiyonu olan hastalarda da oldukça etkili bir ilaçtır.

Üretim esnasında doğallığını bozacak hiçbir müdahaleye girilmediği gibi 6 ay gibi bir süre kapalı alanda korunarak işlendiğinden adını kapalı kovan balı yani "karakovan balı" olarak almıştır. Karadeniz yaylalarının yüksek ve yaklaşık 1200 çiçeğinden üretim yapan Kafkas Arılarının bu eşsiz balı doğallığına müdahale edilmediği için petekleri olduğu şekilde yenebilmektedir.

Şeker hastalarının dahi sorunsuzca tüketebildiği glikoz içermeyen bu saf ve naturel karakovan balı dünyanın en önemli balları arasında olma özelliğini daima koruyacaktır.
Tamamen doğal
Karakovan balının diğer bir önemli özelliği gerek örme sepetlerin, gerekse bir metre uzunluğunda, 30 santim kalınlığında yuvarlak dut ağacının oyularak yapılan kara kovanların içine, temel petek konulmamasıdır.

Diğer suni peteklerden farklı olarak, arıların içini doldurdukları temel petek de arılar tarafından yapılmaktadır. Bu sebeple kara kovan balının peteği de rahatlıkla yenilebilir ve şifalıdır.

*** HİZMETİMİZ ***

* KARAKOVAN BALI

İletişim

Yetkili Engin COŞKUN
GSM
Telefon 0216 592 33 83
Faks
Email info@sultanbali.com* e_n_g_i_n_6@hotmail.com
Resmi Web Sitesi www.sultanbali.com
Adres Aytop Toptancılar Gıda Sitesi Sultanbeyli
Şehir İSTANBUL

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri