Ekol Ofset

  • Matbaa Baskı Ofset
  • İSTANBUL

Hakkımızda

Tutku, heyecan, istek ve azim dolu bir şirketin yükseliş öyküsü olan Ekol Ofset’in 32 yıllık serüveni, 1978 yılında Cağaloğlu’nda başladı. 120 m2’lik bir mekanda küçük kutu, broşür ve katalog basan bir kollektif şirket olarak kuruldu EKOL OFSET.
İlerleyen süreç içerisinde hızla büyüyen ve gelişen Ekol Ofset Kollektif Şirketi, 1981 yılında Anonim Şirket oldu ve Çemberlitaş’ta 2000 m2’lik yeni mekana geçerek daha büyük tirajlı kutu üretimine başladı.
Gelişim basamaklarında duraksamaya dahi yer vermeden ilerleyen Ekol Ofset, ilk ihracatını 1985 yılında gerçekleştirdi ve hemen iki yıl sonra, 1987 yılında da “Başarılı İhracatçı Ödülü” aldı. İhracata yönelik çalışmalarını daha sonraki yıllarda da sürdürerek, günümüzde ihracat oranını toplam üretiminin % 48’ine kadar yükseltti. Bu ihracatın % 85’nin Batı Avrupa ülkeleri olmak üzere toplam 80 ülkeye yapılması, Ekol Ofset’in kurumsallaşma yolunda ilerlemesi ve müşterileri ile olan olumlu ilişkilerini ve onlara verdiği değeri ortaya koyan önemli göstergedir.
İnovasyon arayışları çercevesinde yapılan yoğun araştırma ve hazırlık çalışmalarının ardından EKOL OFSET 1987 yılında Türkiye’de ilk karton bardak üretimine başladı.

Genişleyen ürün yelpazesi ve iş kapasitesinin artması, mevcut mekanların yetersizliğini ortaya çıkardı ve Ekol Ofset, Yenibosna’daki arsasında inşa ettirdiği 18.000 m2’lik yeni binasına 1992 yılında taşındı. Üretim ile ilgili gelişmelere büyük katkı sağlayan modern teknoloji ürünü makinelerle donatılmış olan bu yeni mekanda, kalite çalışmalarına daha fazla hız verildi. Yoğun ve bilinçli çalışmaların sonucunda, 1996 yılı Mart ayında “TS-EN-ISO 9001 Kalite Sistem Belgesi” ve 1997 yılı Temmuz ayında “AIB, Gıda Güvenlik ve Hijyen Belgesi” alındı. 1999 yılında da T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından “Gıda ile Temasta Bulunan Materyal Sicil Sertifikası” alındı ve 2009 yılında da Silivri’ye taşınması nedeniyle sertifika güncellendi.
İstanbul Sanayi Odasının her yıl yapmakta olduğu “Türkiye’nin 1000 Büyük Firması” sıralama listesine 1998 yılında girdi ve o günden bu yana listedeki yerini daima korudu.
Çağdaş teknolojik gelişimin öncüsü olmayı daima temel misyon olarak benimsemiş olan sektörünün yükselen değeri EKOL OFSET 2007 yılında Silivri’de, karton ambalaj ve matbaacılık sektörünün statejik ve kavramsal tasarım uzmanı olan Alman Eurografica Firması tarafından projelendirilen 40.000 m2 kapalı alanlı tesisine yenilenen teknolojik makine yatırımlarıyla geçti.
Bu yeni tesiste iki katına ulaşan üretim alanı ve makine parkuru ile kapasitesini % 100 arttırarak 350 kişilik nitelikli çalışan grubu ile sektörünün en modern ve en büyük şirketleri arasında önde gelen yerine ulaştı.

HİZMETLERİMİZ;

* GENEL AMBALAJ

* FAST FOOD

* LÜKS AMBALAJ

* ÇOKLU TAŞIYCILAR

* KARTON STANDLAR

* KARTON BARDAKLAR

İletişim

Yetkili Türker BÜYÜKGÖNENÇ
GSM
Telefon 0212 866 81 00
Faks 0212 866 81 20
Email
Resmi Web Sitesi www.ekolofset.com
Adres Merkez Köyü Yeni Ekol Sokak No.4 Silivri
Şehir İSTANBUL

Ürünler / Hizmetler

#

Galeri